Herman Wehkamp
Portretten

Herman Wehkamp

Herman en het gemeenschapsleven

​Vaals houdt van het goede leven

Bourgondisch, zo zou ik Vaals wel willen noemen. De gemeenschap Vaals houdt wel van het goede leven. Kijk maar naar de weekmarkt. Mijn ouders komen uit Almelo en Ommen. Ik ben in Vaals geboren en getogen. Hoewel ik het dialect niet spreek, voel ik wel dat ik deel uitmaak van de gemeenschap. Ik ben een sociaal dier. Zo ben ik lid van  voetbalclub Rood Groen LVC'01 en hou ik me ook bezig met de PR en sponsoring. Maar ik speel zelf ook nog in het tweede elftal. Verder ben ik als secretaris actief in de carnavalsvereniging de Plintepuutsjere.

Mijn vrouw Joyce is ‘honderd procent Völser’. Dat betekent dat ook zij actief is in het gemeenschapsleven. De carnaval is iets waar we samen enorm naar uitzien. Zo’n carnavalsvereniging is in Vaals heel erg hecht.

Maar Vaals is ook kritisch - en dat is maar goed ook. Mensen uit Vaals slikken gelukkig niet alles voor zoete koek. Mooi is het wel dat men graag ergens samen de schouders onder zet.

Herman Wehkamp
Herman Wehkamp

Werk aan de winkel

Ik voel het als een missie om Vaals nóg beter op de kaart te zetten. In feite sluit die missie zowel aan bij mijn studie Vrijetijdswetenschappen aan de universiteit als bij mijn werk voor de VVV Zuid-Limburg, waarin ik me bezighoud met de marketingcommunicatie.
Enige tijd geleden ben ik spontaan begonnen met een Whats App- groepje. We hielden elkaar op de hoogte over de dingen uit onze directe omgeving. In het begin waren we met z’n drieën, maar al heel gauw is de groep uitgegroeid tot pakweg tachtig tot negentig personen. Je ziet dat men zich in Vaals betrokken voelt. Een uitdaging voor de toekomst vind ik het de buitenlandse studenten in Vaals meer te betrekken bij het verenigingsleven. Er is nog genoeg werk aan de winkel. En dat is maar goed ook.