Clemens Oomen
Portretten

Clemens Oomen

Clemens Oomen en het rijke leven

,,Samen met mijn partner Ingrid woon ik al sinds 1999 in Lemiers. Ik kom zelf uit Best en Ingrid is een Amsterdamse. We zijn hier neergestreken na eerst in Amsterdam en Enschede te hebben gewoond. In Utrecht heb ik aan het conservatorium orgel gestudeerd. Na een poos in de ICT te hebben gewerkt ben ik uiteindelijk in Limburg terechtgekomen vanwege het orgelfestival. Nu wonen we alweer jaren in deze mooie pastorie uit de jaren dertig.

Muziek vormt de rode draad in de levens van Ingrid, die ook nog een aantal koren dirigeert, en van mijzelf.  Al vanaf mijn vijfde speel ik orgel. Toen ik twaalf was werd ik organist van de kerk en op mijn zestiende kwam ik in de finale van het orgelconcours in Boxtel. Tegenwoordig speel ik in de kerk naast het huis.

  • Clemens-Oomen-1
    Clemens-Oomen-1
  • Clemens-Oomen-2
    Clemens-Oomen-2

Clemens OomenDoor mijn suikerziekte en een afwijking in het bloed heb ik problemen met mijn ogen gekregen. Ook kreeg ik er hartproblemen bij. Ik heb mijn leven zeker moeten aanpassen vanaf het moment dat ik nagenoeg blind geworden ben. Zo kan ik niet meer optreden als vaste begeleider van solisten en koren. Maar de muziek speelt nog steeds een wezenlijke rol in mijn leven. Levenskwaliteit is voor mij heel belangrijk. Ik leef met mijn beperking. Door mijn geleidehond kom ik nog veel buiten. Ik geniet van de buitenlucht.
Met enige regelmaat bezoek ik concerten in Aken. Zo nu en dan geniet ik zeer van een jazzconcert en ook de opera bezoek ik graag.

In de gemeente Vaals voel ik me erg op mijn gemak. Lemiers is een rustig dorp waar de kinderen nog op straat spelen. Cultureel heeft Vaals ook het een en ander te bieden. Zo zijn er vaker interessante culturele activiteiten in de Kopermolen. Verder is de nabijheid van Aken ook een grote pré. Ondanks mijn beperking kan ik hier samen met Ingrid een rijk leven hebben. “