Studenten in Vaals
Portretten

Studenten in Vaals

Wonen in Vaals, studeren in Aken

​Gelukkige mensen in Vaals

Casper van Wersch: "Ik was ooit in Aken geweest, maar had er gedurende mijn middelbare schooltijd nooit rekening mee gehouden om ooit in Aken te studeren. Toen ik in Aken ging kijken voelde ik meteen een klik. Ik was ook in Delft en in Eindhoven geweest, maar dat voelde toch anders. Aken is veel internationaler. Ik doe Maschinenbau.
Ook hier in de “Katzensprung” is het goed toeven. We zijn met wel twintig nationaliteiten samen. De sfeer is heel relaxed. Vanuit hier ben ik in een mum van tijd in Aken. Mooi is het ook dat ik Duits leerde spreken zonder er erg in te hebben."

Stan Knops: "‘Ik studeer in Aken werktuigbouwkunde (Maschinenbau). Dat bevalt me bijzonder goed. Niet alleen de stad spreekt me aan. Ook de internationale sfeer spreekt tot de verbeelding.
Hier wonen is een bijzondere ervaring. De faciliteiten zijn buitengewoon goed en de sfeer is apart. Vaals is bovendien een leuke gemeente. Het lijkt wel of het percentage gelukkige mensen hier groter is dan elders.

  • Studenten
    Studenten
  • Studenten.
    Studenten.

Katzensprung werkt inspirerend

Lisanne Jente: "Op dit ogenblik werk ik als administratief medewerker van “d’r Katzensprung”. Ik ben nu even ‘in between’. Volgend jaar pak ik de studie biochemie weer op.
Ik woon in Aken en heb een jaar in Vaals gewoond.
De gemeenschap hier bij Katzensprung is heel leuk. Voordelen van Aken zijn dat je veel vrijheid hebt, dat het in verhouding goedkoper is en dat je de taal spelenderwijs meepikt. Die internationale gemeenschap is heel speciaal."

Patrick Hinz: "Ik studeer bedrijfseconomie aan de Fachhochschule. Met name op het gebied van sport en gaming weten we elkaar te vinden. Dat is heel leuk. De sfeer hier is “locker” en gemeenschappelijk. Dat werkt inspirerend."