Roderique Kohnen
Portretten

Roderique Kohnen

Geluk is belangrijker dan geld

,,Vaals belichaamt voor mij een gevoel, gemeenschapszin en verbondenheid. In mijn boek over het klooster van Mamelis ‘Mens-Monnik-Mamelis’ komt de verbondenheid van een kloostergemeenschap ook tot uitdrukking. In dat boekwerk kon ik veel van mijn interesses kwijt. Ik raakte door een goed contact met kapelaan Weishaupt meer in de kerk geïnteresseerd en werd uiteindelijk misdienaar van de Sint Jozefkerk. Op de kunstacademie in Maastricht heb ik de docentenopleiding gedaan met veel aandacht voor de beeldende praktijk en fotografie. In mijn boek vloeien die achtergronden als het ware samen.

  • Portret-Roderique-Kohnen-1
    Portret-Roderique-Kohnen-1
  • Portret-Roderique-Kohnen-2
    Portret-Roderique-Kohnen-2
  • Portret-Roderique-Kohnen-3
    Portret-Roderique-Kohnen-3

Tegenwoordig geef ik les in Stein en Hoensbroek. In de lessen CKV (culturele en kunstzinnige vorming) probeer ik de leerlingen enthousiast te maken voor cultuur. Het is belangrijk dat mensen hier op jonge leeftijd mee in aanraking komen. Goed voor hun vorming.

Eigenlijk wilde ik ooit net als mijn opa en vader kapper worden. Het is toch anders gelopen. Ik ben mijn eigen weg gegaan. In maart 2018 ben ik vader geworden van onze zoon Zef. Vaals heeft er dus weer een nieuwe wereldburger en ‘Völser’ bij.

Vaals betekent veel voor mij. Ik ben erg actief in vriendengroepen en verenigingen. Zo ben ik secretaris van schutterij Sint Paulus en was ik met carnaval 2011 voetbalprins van Wies Jrung. Twee jaar later promoveerde ik tot prins bij CV de Grensülle. Dat was geweldig!

Ik voel me hier goed. Ook is het mooi dat mijn vrouw Mindy in Vaals heel goed aardt. Toen ik jaren geleden met haar samenwoonde in Landgraaf had ik maar één wens: ik wil terug naar Vaals. Nooit een dag spijt van gehad.”