Cultuurfonds Vaals – Rock Miesj / Rock Mich


Het Cultuurfonds van de gemeente Vaals heeft als hoofddoel het versterken van het culturele leven in onze gemeenschap. Door de Covid-19 pandemie konden verenigingen weinig of geen publieke optredens verzorgen en kregen te kampen met ledenverlies. Het Cultuurfonds heeft hulp aangeboden om in deze moeilijke tijd initiatieven van verenigingen financieel of anderszins te ondersteunen.

Onder andere de Vijlense dansgroep Danceteam2bme deed een hulpverzoek en hieruit werd het idee geboren om op basis van een eigen dialect versie van Rock mi van VoXXclub een video op te nemen met zang en dans.

Het lied is geschreven in Vaalser/Lemierser (Rock miesj) en Vijlener (Rock mich) dialect door Jo Kern en Hans Geerkens. De zang is verzorgd door een groep enthousiaste Vaalsenaren en de chorografie en uitvoering van de dans lag in handen van Jill Gulpen en haar leerlingen.

Verenigingen maken versie Rock Miesj/ Rock Mich

Inmiddels hebben meerdere verenigingen hun eigen versie gemaakt van Rock Miesj/ Rock Mich. Zoals Vaalser Turn Vrienden (VTV Vaals)De Kornuiten van Koraal en Kon. harmonie St. Cecilia 1836 Vaals.

Het Cultuurfonds gaat zich inzetten om nog meer verenigingen te stimuleren eigen zang, dans of muziek versies van dit product te maken of het voor hun verenigingsactiviteit te gebruiken. De muziek kan worden opgevraagd bij de secretaris van het Cultuurfonds via j.bertram@vaals.nl.

Het beoogde doel hierbij is om in deze tijd waarin de beperkingen vanwege het coronavirus hopelijk ten einde lopen, een initiatief aan verenigingen aan te bieden om op te pakken. Dit kan per vereniging maar ook gezamenlijk, hetgeen de samenwerking tussen culturele instellingen bevorderd.