Zing en speel mee tijdens Cultuurdag 2019!

Trots op het rijke verenigingsleven van Vaals! Met dat thema organiseert Cultuurfonds Vaals voor de tweede keer een cultureel evenement in Vaals. Was de insteek in 2018 talentontwikkeling in de breedste zin van het woord, dit jaar is het een echte Cultuurdag, waarbij het rijke verenigingsleven van de gemeente Vaals aan bod komt. Want daar mogen we best trots op zijn!

Vanaf 13.30 uur is iedere geïnteresseerde van harte welkom in de Obelisk. Op de Cultuurmarkt kun je bij de vele marktkraampjes kennis maken met allerlei verenigingen uit onze gemeente, zoals de heemkundevereniging of de schutterij. Op het podium zijn er de hele middag optredens. Kom bijvoorbeeld meezingen tijdens de openbare repetitie met samenzang met Ghislaine Mommer. Hoe kun je een zondagmiddag in de herfst beter invulling geven dan door gezellig samen te zingen?

Vervolgens treden Mandoline en Gitaar Orkest Alpenklank Lemiers en Dansschool Cimarelle op, die als geen ander weten hoe je met talent en passie de eigenwaarde van kinderen kunt vergroten. En last but not least sluiten de jonge muzikanten van de Moeziek van Vaals af met een mini-concertje. Tussendoor zal Veldekekrink Um Mamelis op twee momenten een workshop 'Schrijven in Vaalser dialect' geven.

Workshops

Nieuw aan deze editie is de verdeling van de Cultuurdag in een ochtend - en middagprogramma. Naast de Cultuurdag in de Obelisk is er namelijk ook een ochtendprogramma in Fraiche. Vanaf 10.30 uur vinden in Fraiche workshops plaats. De eerste workshop, Ritme en Timing, wordt gegeven door niemand minder dan Ludo Claesen. Zit je in een zangkoor (dames, mannen of gemengd) en is zang je passie? Sluit dan aan en laat je meevoeren in de techniek van ademhaling, houding en wellicht ook kwaliteitsverbetering van je stem. Aspirant zangers zijn uiteraard ook van harte welkom.

De tweede workshop start om 12.30 uur en deze staat helemaal in het teken van slagwerk. De gepassioneerde slagwerkers en geboren talenten Bert Flas en Roland Jaegers bieden deze unieke workshop samen aan. Alle facetten van slagwerk zullen daarbij aan de orde komen. Ze laten jou een kijkje nemen in de keuken van hun muziek. En wat misschien nog het leukst is, zelfs een privéles is mogelijk! Individuele vaardigheden kunnen nader bekeken worden en je kunt praktische info vergaren. Dus komt dat zien en sla je slag!

Kortom, Cultuurdag 2019 op zondag 27 oktober. De gehele Cultuurdag is gratis toegankelijk (dus ook de workshops)!


Het volledige programma van de Cultuurdag 2019 ziet er alsvolgt uit:

Fraiche

10.30 u - 12.00 u Workshop zang o.l.v. Ludo Claesen
12.00 u - 15.30 u Workshop percussie door Bert Flas en Roland Jaegers

Obelisk

13.30 u - 17.00 u Cultuurmarkt met vele Vaalser verenigingen

Programma podium

13.30 u - 13.45 u     Welkomstwoord
13.45 u - 14.45 u Openbare repetitie met samenzang met Ghislaine Mommer
14.00 u - 14.30 u Workshop Vaalser dialect schrijven door Veldekekrink (let op: in vergaderruimte)
15.00 u - 15.30 u Mandoline en Gitaar Orkest Alpenklank Lemiers
15.00 u - 15.30 u Workshop Vaalser dialect schrijven door Veldekekrink (let op: in vergaderruimte)
15.45 u - 16.00 u Dansschool Cimarelle
16.15 u - 16.30 u Jeugdharmonie Vaals (deel 1)
16.30 u - 16.40 u Afsluitingswoord
16.40 u - 17.00 u Jeugdharmonie Vaals (deel 2)