De Groene Garage komt naar Vaals!

Op 25 juni a.s. komt De Groene Garage naar het parkeerterrein 't Sjanes.

Geplaatst op donderdag 6 juni 2024

Daar zal een ervaren team de Mobiele Service Band op Spanning gaan uitvoeren vanaf 10.00 uur tot circa 17.30 uur. De medewerkers zorgen ervoor dat de geselecteerde auto’s van de juiste bandenspanning worden voorzien.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie!

Met deze Mobiele Service wordt op concrete wijze gewerkt aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Vaals ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein 't Sjanes deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

De medewerkers van de Groene Garage staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wil je meedoen? Dan krijg je een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Ben je eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoef je verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet je precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kun je kenbaar maken bij onze medewerkers. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie indien een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Meer informatie over de Groene Garage.