Bankenset ter ere van 1000 jaar Viele geopend in De Koel

In 2016 vierde Vijlen zijn 1000-jarig bestaan. Ter voorbereiding op dit bijzondere jubileum werd in 2015 de stichting "1000 jaar Viele" opgericht.

Geplaatst op dinsdag 18 juni 2024

Deze stichting organiseerde diverse activiteiten, waaronder het planten van een Millenium boom in De Koel. Hoewel het oorspronkelijke plan was om een bankenset bij de boom te plaatsen, bleek dit door de helling van de locatie niet mogelijk. De verantwoordelijkheden van de stichting '1000 jaar Viele' zijn inmiddels overgedragen aan de Stichting Evenementen Commissie Vijlen. Tijdens de straathoeksessie in Vijlen vorig jaar werd het eerste idee geopperd om een bankenset te realiseren in de buurt van het speelterrein.

De Kornuiten van Koraal kregen de eervolle opdracht om een bank te ontwerpen die naadloos in de omgeving van Vijlen zou passen. Het ontwerp is met veel zorg gemaakt door de Kornuiten van Koraal. De bankenset werd op een perfecte plek geplaatst namelijk naast de speeltuin. De buitendienst van de gemeente Vaals zorgde voor een nieuwe bestrating en voor de herinrichting van de overige banken. Er zal met veel plezier gebruikt worden gemaakt van de bankenset door zowel inwoners als toeristen. Kortom een prachtig eindresultaat van een geweldige samenwerking tussen de partijen!