De Limburgse Verkeersactieve school krijgt een vervolg

De gemeente Vaals gaat samen met de Provincie Limburg en overige Limburgse gemeenten de verkeersveiligheid verbeteren door de voortzetting van het project de Verkeersactieve school.

Geplaatst op donderdag 4 juli 2024

Kinderen behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om ervoor te zorgen dat zij zich veilig in het verkeer gedragen, is de Verkeersactieve school ontwikkeld. Met leerlingen (en ouders) wordt met name gewerkt aan het bewust worden en het oefenen van bepaald verkeersgedrag (combinatie theorie en praktijk).

Het project

In 2021 ging de Verkeersactieve school van start in Limburg. Scholen die meedoen kunnen gratis projecten en/of materialen kiezen uit een zogenaamde digitale ‘menukaart’. Daarbij hebben ze de keuze uit projecten die ze zelf kunnen uitvoeren en projecten waarbij gastdocenten naar school komen. Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld verkeersgedrag, afleiding in het verkeer, veilig fietsen, een verkeersveilige route van school naar huis en alcohol en drugs. Het doel is om leerlingen bewust te maken van verkeersveiligheid en hen praktisch te trainen in veilig verkeersgedrag. Alle drie de basisscholen in de gemeente Vaals nemen deel aan de Verkeersactieve school.

Wethouder Juliëtte Verbeek: “Met het project de Verkeersactieve school zetten we ons in voor de veiligheid van onze kinderen. Ik ben ontzettend blij dat we bijdragen aan de voortzetting van dit initiatief voor de komende vier schooljaren. Het is nooit te vroeg om kinderen bewust te maken van het belang van verkeersveiligheid. Samen investeren we in een veilige toekomst voor onze kinderen.”

Over De Verkeersactieve school Provincie Limburg

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Kinderen behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om hen te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen, is de Verkeersactieve school ontwikkeld. Met leerlingen (en ouders) wordt met name gewerkt aan bewustwording en het oefenen van bepaald verkeersgedrag (combinatie theorie en praktijk). De Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten zetten gezamenlijk middelen en kennis in om dit te realiseren. Voor meer informatie ga naar www.verkeersactieveschool.nl of neem contact op via info@rovl.nl.