Meld Misdaad Anoniem: wie jij bent blijft onbekend

Weet jij iets over criminele activiteiten? Heb je iets gezien of herken je iemand op beelden? Dan is dat waardevolle informatie die ertoe kan leiden dat daders worden opgespoord en criminaliteit wordt gestopt.

Geplaatst op woensdag 19 juni 2024

Maar wanneer de dader jou ook kent, voel je je misschien niet veilig om met naam en toenaam te melden. Daarom is er Meld Misdaad Anoniem, kortweg M.

Ondertekening overeenkomst Meld Misdaad AnoniemOnlangs heeft burgemeester Harry Leunessen de overeenkomst ondertekend, waarmee de gemeente Vaals zich aansluit bij Meld Misdaad Anoniem. Harry Leunessen vindt het belangrijk om aan te sluiten bij M.: “Door aan te sluiten bij M. ontvangen we als gemeente anonieme meldingen die betrekking hebben op onder andere drugsdelicten, illegaal vuurwerk, fraude, illegale prostitutie, ondermijnende activiteiten, radicalisering en milieudelicten. We hopen dat door deze manier van melden, inwoners sneller geneigd zijn om melding te doen van dit soort zaken. Hierdoor krijgen we meer zicht op ondermijnende criminaliteit en kunnen we onze bestuurlijke aanpak beter vormgeven met als doel de leefomgeving veiliger te maken.”

Wie jij bent blijft onbekend

Bij M. staat de anonimiteit van de melder op de eerste plaats. Wie jij bent, blijft onbekend. Om je anonimiteit te garanderen gaan zij heel ver.

  • M. staat volledig los van de politie
  • M. neemt geen gesprekken op
  • M. ziet geen IP-adres of telefoonnummer
  • M. slaat geen gegevens op
  • Je hoort nooit meer van M. na je melding

Je kunt veilig iets doen voor een veilige omgeving

De informatie die je anoniem doorgeeft, kan ervoor zorgen dat jouw leefomgeving een stukje veiliger wordt. De tienduizenden waardevolle meldingen die M. de afgelopen jaren ontving, hebben de politie, gemeenten en opsporingsinstanties geholpen om veel criminaliteit op te sporen. Dus twijfel je om misdaad te melden? Help Nederland Veilig. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

Contact

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 online melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl.