Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Houd je brein gezond met de MijnBreincoach app

Je kunt zelf de kans op dementie verkleinen door je hersenen gezond te houden. Wil je meer leren over hoe 'gezond' jouw hersenen zijn en wat je zelf kunt doen om je hersenen gezond te houden of nog gezonder te maken? Doe dan de snelle test met de MijnBreincoach app.

Geplaatst op maandag 4 februari 2019

Download de MijnBreincoach app gratis in de App Store (Apple) of in deĀ Google Play store (Android). De app geeft je binnen twee minuten inzicht in je eigen hersengezondheid op basis van 12 factoren (waaronder lichaamsbeweging, voeding, mentale activiteit en stemming). Je krijgt daarna een overzicht van waar je goed op scoort (en dus zo vol kan houden) en van waar je nog iets aan kunt verbeteren. De app helpt je vervolgens om kleine en haalbare stappen te zetten naar een gezondere leefstijl en daarmee gezondere hersenen. Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, is de app ook beschikbaar als website.

Wat is MijnBreincoach?

De MijnBreincoach app is een initiatief van het Alzheimer Centrum Limburg. Het Alzheimer Centrum Limburg werkt samen met verschillende gezondheidszorginstellingen in Limburg en is onderdeel van de Universiteit Maastricht. De app is ontwikkeld in het kader van de campagne Wezijnzelfhetmedicijn.nl. Het doel van deze campagne is om mensen te informeren over de mogelijkheid om via een gezonde leefstijl de hersenen fit te houden en hiermee hersenaandoeningen zoals dementie te helpen voorkomen.