Koningsspelen in Vaals van 23 t/m 26 april

Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. In de gemeente Vaals vinden de Koningsspelen plaats van 23 t/m 26 april 2024.

Geplaatst op donderdag 25 april 2024

De sportieve activiteiten zijn van dinsdag t/m vrijdag. Bij alle scholen in de gemeente Vaals vindt op vrijdag 26 april een feestelijk, gezond Koningsontbijt plaats. JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst JOGG Vaals wil dat alle kinderen en jongeren in Vaals opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. JOGG en de Koningsspelen versterken elkaar op de thema’s bewegen en voeding. De spelen worden verzorgd en begeleid door 40 CIOS studenten. Ouders en familie zijn van harte welkom en iedereen kan komen kijken naar de sportieve activiteiten van de kinderen.

In Vaals starten de Koningsspelen op dinsdag 23 april voor groepen 1 en 2 van OBS De Robbedoes van 10.00-12.00 uur in de sporthal Citta Fit. Er zullen ongeveer 50 leerlingen deelnemen aan de spelen en ouders zullen meehelpen met de activiteiten. Op woensdag 24 april zijn de groepen 1 en 2 van BS De Kleine Wereld van 10.00-12.00 uur in de sporthal Citta Fit aan de beurt. Er zullen ongeveer 60 leerlingen deelnemen aan de spelen en ouders zullen meehelpen met de activiteiten. Op donderdag 25 april zullen de Koningsspelen voor de leerlingen van de groepen 3,4 en 5 van OBS De Robbedoes en BS de Kleine Wereld plaatsvinden in de sporthal Citta Fit, tennisaccommodatie TC Mixed, Fraiche en in de speeltuin aan de Sneeuwberglaan. Op vrijdag 26 april vinden voor de leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van OBS De Robbedoes en BS De Kleine Wereld de Koningspelen plaats in de sporthal Citta Fit, tennisaccommodatie TC Mixed, Fraiche en in de speeltuin aan de Sneeuwberglaan. Op donderdag 25 april en vrijdag 26 april zijn 3 spelactiviteiten in de sporthal, dans in Fraiche, tennis bij TC Mixed en een buitenspel in de speeltuin van 10.00-14.00 uur. Op vrijdag 26 april zijn de Koningspelen op BS Op de Top in Vijlen, deze spelen zullen plaatsvinden op het plein De Koel. Groepen 1 t/m 4 van 9.30-11.30 uur en groepen 5 t/m 8 van 12.30-14.30 uur.

Erika Jaegers, wethouder gemeente Vaals: ‘Met de Koningsspelen kunnen we een bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve omgeving. De ontbijtlessen zijn leuk en tijdens de sportieve activiteiten ontdekken de kinderen nieuwe sporten. Ik ben trots dat de Koningsspelen in onze gemeente zijn uitgegroeid tot een traditie en er honderden kinderen en alle basisscholen in onze gemeente met veel plezier meedoen’.