Gratis zomerkledingpakket voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Geplaatst op donderdag 11 april 2024

Kinderen van 0 tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen kunnen tot en met 30 augustus 2024 een gratis pakket met zomerkleding samenstellen. Daarmee willen we graag iets extra’s doen voor deze kinderen. Hierbij werken we samen met Stichting STOP Kinderarmoede.

Het zomer kledingpakket bestaat uit uit zomerkleding, zoals een zomerjas, een paar zomerschoenen, trui, broek/rok en speelgoed. Alles is nieuw en van bekende merken. Vaak worden nog leuke extra artikelen in het pakket gedaan.

Gezinnen met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn hebben een brief van de gemeente gekregen. Maar niet alle gezinnen met een laag inkomen zijn bij ons bekend. Heb je geen brief ontvangen, maar heb je wel een laag inkomen en kinderen tussen de 0 en 18 jaar? Neem dan contact op met WijVaals. Dit kan via het telefoonnummer 043 306 85 83 en via e-mail: wijvaals@vaals.nl.

De informatie uit de brief is ook terug te vinden in het Nederlands, Duits en Engels.

We vinden het in de gemeente Vaals belangrijk dat alle kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Soms is financiële hulp daarbij van harte welkom. Een overzicht van financiële hulp die inwoners kunnen krijgen staat in de folder ‘Meedoen in Vaals met een laag inkomen’. Het kledingpakket is een extraatje bovenop de al bestaande regelingen.