ACT! Interventieteam, politie en douane controleren garageboxen in Vaals

Het ACT! Interventieteam heeft deze week een controle gehouden in Vaals.

Geplaatst op vrijdag 12 april 2024

een garagebox vol met goederenEr werd besloten om preventief een bestuurlijke controle uit te voeren bij enkele garageboxen. In drie boxen werden spullen aangetroffen die te maken hebben met de productie van drugs.

“Er zijn een aantal garageboxen bekeken. Al snel constateerde het ACT! interventieteam misstanden. Er werden producten en attributen aangetroffen die te maken hebben met hennepteelt en de productie van harddrugs. De politie en douane zijn ingeschakeld om verder onderzoek te doen”, aldus burgemeester Harry Leunessen.

Soft- en harddrugs

Met behulp van een drugshond is uiteindelijk alles opgespoord. In de boxen lagen attributen voor een hennepplantage en een harddrugslab opgeslagen. In een derde garagebox zijn soft- en harddrugs gevonden. Uit testen blijkt dat het gaat om onder andere MDMA, ketamine en cocaïne.

Burgemeester Harry Leunessen: “Garageboxen bieden criminelen een gelegenheid om redelijk anoniem te blijven. Zo proberen ze onder de radar te blijven. Met deze controle hebben we in ieder geval de productie van nieuwe drugs weten te voorkomen.” Er zijn in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

ACT! Limburg

Om bestuurlijke controles uit te voeren is het ACT! Interventieteam in het leven geroepen. Dit team opereert al enkele jaren in Noord-Limburg en wordt de komende maanden verder uitgerold over de hele provincie. Het ACT! bestaat uit toezichthouders van gemeentes en werkt indien nodig samen met politie, en overige overheidspartners. Ze acteren onder andere op anonieme meldingen van inwoners. Anoniem melden kan via meldmisdaadanoniem.nl of 0800 7000.