Word ook vrijwilliger bij Ruilwinkel Vaals!

Sinds de opening van de Ruilwinkel op zaterdag 23 maart is het hard gegaan! Veel inwoners hebben de weg naar de Ruilwinkel inmiddels gevonden. Er zijn al bijna 300 inwoners lid geworden van de Ruilwinkel. Veel mooie spulletjes zijn van eigenaar gewisseld, veel kopjes koffie zijn gezet.

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018

Sinds de opening van de Ruilwinkel op zaterdag 23 maart is het hard gegaan! Veel inwoners hebben de weg naar de Ruilwinkel inmiddels gevonden. Er zijn al bijna 300 inwoners lid geworden van de Ruilwinkel. Veel mooie spulletjes zijn van eigenaar gewisseld, veel kopjes koffie zijn gezet.

Ook is al een flink aantal mensen actief als vrijwilliger in de Ruilwinkel. Maar er zijn nog veel handjes nodig om de Ruilwinkel goed te laten draaien!

Iedereen is welkom!

Iedereen is welkom om een handje te helpen: jong en oud, van Vaals en daarbuiten, werkend en niet-werkend, rijk en arm, met en zonder beperking. U kunt eenmalig meehelpen, op afroep of voor een langere tijd. Een paar uurtjes per maand of per week.De Ruilwinkel is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 14 uur en op woensdag van 12 tot 16 uur. 

Op dit moment zijn we vooral zoek naar:

Vrijwilligers in de Ruilwinkel

Er zijn verschillende taken binnen de Ruilwinkel zelf. Denk daarbij aan:

  • gastvrouw of gastheer: ontvangen van bezoekers van de Ruilwinkel, wegwijs maken, koffie schenken, vragen beantwoorden enz.
  • innemen, nakijken van spullen en punten geven
  • kleine reparaties/schoonmaken van ingebrachte spullen
  • winkel inrichten en op orde houden
  • uitgifte van spullen

In principe worden de taken afgewisseld en doen vrijwilligers dus verschillende taken. 

Vrijwilligers voor de tuin

Er is een tuin achter het pand, waar een vrijwilliger al flink aan de slag is. Maar er moet nog veel gebeuren! Dus vrijwilligers met groene vingers, verstand van moestuinen etc. of interesse hierin zijn van harte welkom.

Vrijwilligers voor financiële en administratieve zaken

Denk aan het bijhouden van boekhouding, het puntensysteem en de vrijwilligersadministratie.  

Vrijwilligers voor opstart en uitvoering van het Repair Café

De Ruilwinkel wil graag 1 zaterdag per maand van start gaan met een Repair Café. We zoeken mensen die dit willen voorbereiden en organiseren. Hiervoor is al een draaiboek beschikbaar.

Daarnaast zoeken we mensen die handig zijn en als vrijwilliger in het Repair Café samen met de bezoekers kleine reparaties willen uitvoeren, bv. aan elektrische apparaten, fietsen, computers, kleding etc.

Vrijwilligers voor het bestuur

We zoeken nog bestuursleden, die o.a.:

  • ervaring hebben met (strategische) beleidsstukken lezen en schrijven
  • ervaring hebben met het schrijven van subsidieaanvragen
  • kennis en/of affiniteit hebben met maatschappelijke participatie, armoede en duurzaamheid
  • kunnen netwerken dan wel een netwerk hebben
  • communicatief en verbindend zijn

Met potentiële bestuursleden wordt een gesprek gevoerd. 

Vrijwillige experts op afroep

Bent u niet structureel beschikbaar, maar wel af en toe? Bv. voor het geven van informatie en advies op het gebied van detailhandel, winkelinrichting, communicatie en marketing, sponsorwerving? Of heeft u bv. een grote bus, waar de Ruilwinkel af en toe gebruik van kan maken? Laat het ons weten!

Staat er iets bij wat u aanspreekt? Doe mee en laat het ons weten! Ook als u wat wilt betekenen op een andere manier dan hierboven beschreven.

Voor vragen, meer informatie of direct aanmelden kunt u terecht bij Marjolein Wassenberg, via m.wassenberg@vaals.nl of 043 306 85 54.