Gezinspas officieel gepresenteerd

Op maandag 23 april 2018 vond in Vaals de officiële presentatie plaats van de Gezinspas, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente Vaals alsmede van de Stadt Aachen en de Städteregion Aachen. Ook een ondernemer en één van de gezinnen die al een Gezinspas hebben waren aanwezig. De bekende entertainer Jack Vinders leidde de gasten door het programma. Na een woord van welkom door burgemeester R. van Loo gaven dhr. Etschenberg (Städteregion Aachen) en wethouder J.P. Kompier een toelichting op het idee achter de Gezinspas. Ook de Vaalser ondernemer E. Mooldijk van de Grenswinkel kwam aan het woord.

Geplaatst op donderdag 26 april 2018

Wat is de Gezinspas?

Met de Gezinspas kunnen gezinnen gebruik maken van acties en aanbiedingen van aangesloten lokale ondernemers. De Gezinspas kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Städteregion Aachen, die de pas onder de naam “Familienkarte” al sinds 2006 verstrekt aan Duitse gezinnen. In het kader van de regionale samenwerking worden ook de mogelijkheden tot samenwerking met de regio Düren onderzocht.

Zowel de pashouders van Vaals als de kaarthouders van de Stadsregio Aken kunnen gebruik maken van de aanbiedingen in beide regio’s. Voor de Gezinspas Vaals komen in aanmerking gezinnen (pleegouders, verzorgers) met minimaal 1 kind onder de 18 jaar of een gehandicapt kind onder de 27 jaar. De pas is gratis en wordt verstrekt door de gemeente.
De Gezinspas mag nu al een succes worden genoemd. Circa 180 gezinnen maken momenteel gebruik van de aanbiedingen en acties van de ongeveer 25 aangesloten ondernemers.

Waarom de Gezinspas?

De gedachte achter de Gezinspas is, dat de toekomst en welstand van een gemeenschap in sterke mate afhankelijk is van in hoeverre gemeenten jonge gezinnen aan zich weten te binden. Acties gericht op jonge gezinnen kunnen hiervoor een belangrijke stimulans zijn.
De Familienkarte is een initiatief uit 2006 van de Städteregion Aachen. Dit gebied strekt zich uit over ca. 560.000 inwoners. Hier meldden zich 450 ondernemers uit de Städteregion Aachen aan voor deelname. Sinds 2006 werden al 24.897 kaarten verstrekt.

Acties en aanbiedingen

De aanbiedingen van de Vaalser ondernemers staan op www.vaals.nl/inwoners/gezinspas.
De aanbiedingen van de Städtregion Aachen zijn te vinden op www.staedteregion-aachen.de/familienkarte.

Inwoners van Vaals kunnen de Gezinspas aanvragen via de website www.vaals.nl of via info@vaals.nl.
Ondernemers die een actie willen aanbieden kunnen op www.vaals.nl/inwoners/gezinspas het formulier invullen of contact opnemen met Pia van de Ven, via p.ven@vaals.nl.