Textiel, glas- en papierafval aanbieden bij containers

In de Gemeente Vaals staan op diverse plekken ondergrondse containers waar textiel, glas- en papierafval gratis kan worden aangeboden.

Geplaatst op donderdag 19 april 2018

Helaas krijgt de gemeente regelmatig klachten over afval dat op en rond deze locaties wordt achtergelaten. Vaak gaat het hierbij om afval dat gratis in de containers kan worden aangeboden maar toch náást de container wordt geplaatst (zelfs wanneer de containers leeg zijn).

Dumpen van afval verboden

Wij wijzen gebruikers van ondergrondse containers er op dat het bijplaatsen (‘dumpen’) van afval in alle gevallen streng verboden is. Handhavers van de gemeente worden ingeschakeld om het afval te doorzoeken naar adresgegevens zodat daders kunnen worden opgespoord en beboet.  
Wanneer u ziet dat ergens afval wordt gedumpt verzoeken wij u direct contact op te nemen met de gemeente Vaals via het algemeen telefoonnummer 043-3068568.

Container vol of defect?

Treft u onverhoopt een defecte of volle container? Neemt u dan uw afval weer mee naar huis en geef de melding door aan het Rd4-servicepunt via (045) 543 71 00. Samen met u houden wij graag de omgeving schoon.