Start reconstructie Sjwats Jris en Bloemendalstraat

In een eerder bericht stond dat de reconstructie van Bloemendalstrat / Sjwats Jris van start zou gaan op maandag 15 januari. De aannemer heeft zijn planning inmiddels bijgesteld.

Geplaatst op donderdag 25 januari 2018

Dat betekent dat hij op maandag 22 januari start met het inrichten van het ketenpark op het terrein van friture Delnoye en het inrichten van het werkterrein. Ook zullen de diverse nutsbedrijven beginnen met werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de reconstructie.

Deze werkzaamheden duren tot en met de vrijdag vóór carnaval.

De nieuwe planning betekent ook dat Sjwats Jris voor bestemmingsverkeer, zij het beperkt, bereikbaar zal blijven gedurende die periode. De Bloemendalstraat blijft geopend. De bestaande verhardingen blijven in deze periode zo veel mogelijk intact.
Door deze aanpak wordt voorkomen dat omwonenden tijdens de carnavalsweek in de modder zitten.

De eigenlijke reconstructie start op maandag 19 februari met de grote werkzaamheden aan het Sjwats Jris en het gedeelte Bloemendalstraat nabij het plateau met de Wolfskuilenweg/Vaalserhaagweg.

Mocht u specifieke vragen hebben over de bereikbaarheid of de werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met onze omgevingsmanager dhr. Dankers via j.dankers@vanboekel.com of via tel. 0486-459000.

1e fase: Sjwats Jris

Omleiding verkeer

Tijdens de werkzaamheden wordt het Sjwats Jris afgesloten. Verkeer van en naar Kasteel Bloemendal en zorgcentrum Langedael wordt omgeleid via de Bloemendalstraat.
Voor de busdiensten met een halte in Sjwats Jris is er een omleidingsroute ingesteld. De omleidingsroutes staan vanaf week 3 ook op de website van de gemeente. Ook via Facebook en de digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte.

De bewoners van de appartementen aan Sjwats Jris hebben inmiddels een bewonersbrief gehad met informatie over de reconstructie. Hun appartementen zijn via de achterkant bereikbaar.

Parkeren

Tijdens de verschillende fasen van het werk zullen bewoners (en bezoekers) in de desbetreffende werkvakken hun voertuigen niet kunnen parkeren.

Ophalen van afval

De aannemer stemt dit af met Rd4. Als de reguliere ophaaldienst uw woning niet kan bereiken, zorgt de aannemer ervoor dat uw container, als deze om 07:00 ’s morgens buiten klaar staat, op een centrale plaats wordt geledigd en later weer bij u wordt afgeleverd.

Communicatie en bereikbaarheid

In de nabijheid van het werk richt de aannemer een bouwkeet in.
De aannemer informeert de omwonenden over het verloop van de verschillende werkfases.
Voor informatie over de werkzaamheden kunt u zich richten tot Jens Dankers (communicatie) of Frank Soentjens (uitvoering) van aannemer van Boekel, via j.dankers@vanboekel.com of f.soentjens@vanboekel.com.

Mocht u andere vragen hebben dan kunt u contact opnemen met dhr. Ben Kals (projectleider gemeente Vaals) via tel. 043-3068560 of per mail: info@vaals.nl.