Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren, dan heeft u een vergunning nodig of moet u een melding doen.

Direct regelenKom langs of bel: 043-3068568


Wat is een evenement?

Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Wilt u een groot evenement organiseren, zoals een sportwedstrijd op de openbare weg, braderie, optocht, feest, festival of popconcert? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Dit kan alleen in de gemeente waar u het evenement wilt houden.

Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Bijvoorbeeld een straatfeest of een barbecue.


EvenementAssistent

Per 1 januari 2017 gebruikt de gemeente de EvenementAssistent. Dit is een webdienst die ervoor zorgt dat de gemeente bekend is met uw evenement om zodoende de risico's te bepalen en om te kijken of een vergunning of officiële melding nodig is. Daarnaast worden middels deze webdienst automatisch alle belangrijke partijen zoals gemeenten, politie, brandweer en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties geïnformeerd. Deze webdienst staat los van de evenementenkalender op de gemeentelijke website.

Wanneer u een evenement meldt via de nieuwe webdienst krijgt u een lijst met vragen. Middels deze vragen worden de risico's van het evenement ingeschat.

Handleiding EvenementAssistent

Mocht u hulp nodig hebben tijens het invullen van de EvenementAssistent kunt u wellicht uw antwoord vinden in de handleiding (PDF, 624.9 kB).


Klant Contactcentrum

Telefoonnummer: 043-3068568
Telefoonnummer vanuit het buitenland: +31 43 - 3068568

E-mailadres: info@vaals.nl

Of kom langs

Von Clermontplein 15, Vaals

Bekijk de openingstijden en informatie voor het maken van een afspraak op de contactpagina.