Nieuwe route des vins: Vijlen - Holset

Zuid-Limburg is een ‘route des vins’ rijker: de route Vijlen – Holset.

Geplaatst op maandag 12 september 2022

De 11,4 kilometer lange wijnwandeling, met tal van prachtige vergezichten, voert wandelaars door het 5-sterrenlandschap langs Domein Holset – Bruisend Wijnhuis en Wijndomein St. Martinus in Vijlen. De ligging van deze twee domeinen in de hoogstgelegen gemeente van Nederland zorgt voor wijnen van een bijzondere kwaliteit. Daarvan getuigen de vele bekroningen. Natuurlijk is er tijdens het wandelen gelegenheid om die bekroonde wijnen van eigen bodem te proeven.

Rijks historie

Bij de lancering van de nieuwe route memoreerde wethouder Kompier de rijke historie van de wijnbouw op de hellingen rondom Vaals. Zo wisten de Romeinen 2000 jaar geleden de rijke grond al op waarde te schatten en plantten eeuwen later de legers van Karel de Grote hier wijnstokken aan. Wijnroute Vijlen - Holset is bij uitstek geschikt voor rustzoekers die op hun gemak van het landschap willen genieten en ‘de vruchten van het landschap willen proeven’. Daarmee vormt de route een mooie toevoeging aan het Cittaslow-karakter van Vaals.
Je vindt de wandelroute op de website van Visit Zuid-Limburg.