Parkeervergunning


Wie kan een parkeervergunning aanvragen?

U kunt een parkeervergunning aanvragen als u in de vergunninghouderszone woont en eigenaar bent van het voertuig waarvoor u een parkeervergunning aanvraagt. Bij de aanvraag dient u het kentekenbewijs en een kopie van uw identiteitsbewijs te tonen. Als u een leaseauto heeft moet u aanvullend een kopie van uw leasecontract en - als u een leaseauto van uw werkgever rijdt - een verklaring van de werkgever bij uw aanvraag aanleveren.

De vergunning is digitaal, u ontvangt dus geen papieren vergunning. Een parkeervergunning kost € 42,- per jaar. Als u meerdere kentekens op uw naam heeft, kunt u voor elk kenteken een aparte parkeervergunning aanvragen. Een parkeervergunning aanvragen kunt u doen door contact op te nemen met het KlantContactCentrum van de gemeente via telefoonnummer 043-3068568 of via e-mail info@vaals.nl.

Heeft u een voertuig met een buitenlands kenteken?

Dan moet u aan bovengenoemde voorwaarden voldoen en beschikken over een BPM-vrijstelling van de Belastingdienst. Deze vrijstelling kunt u zelf aanvragen bij de Belastingdienst. De vrijstelling dient u bij uw aanvraag te overleggen. 

Komt u in Vaals wonen en neemt u een auto mee vanuit het buitenland? Dan bent u verplicht een Nederlands kenteken voor dit voertuig aan te vragen. Meer informatie over het aanvragen van een Nederlands kenteken.

1 kenteken per vergunning

Als u meerdere kentekens op uw naam heeft, kunt u voor elk kenteken een aparte parkeervergunning aanvragen.

Tussentijds een parkeervergunning opzeggen of aanvragen?

Dat kan door contact op te nemen met het Klantcontactcentrum, tel. 043-3068568 of e-mail info@vaals.nl.

Kraskaarten

Bewoners uit de vergunninghouderszone kunnen kosteloos 60 kraskaarten aanvragen. Met een kraskaart kan een bezoeker parkeren op een vergunninghouders plaats of op een betaalde parkeerplaats.

Indien u in aanmerking komt voor gratis kraskaarten kunt u een afspraak maken bij het Klantcontactcentrum (KCC) via telefoonnummer 043-306 85 68. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar uw afspraak.

Extra kraskaarten kunnen worden gekocht voor € 40,- per set (1 set = 10 stuks).


Combiparkeren

In de hele vergunninghouderszone geldt combiparkeren. Combiparkeren betekent dat op de parkeerplaatsen in de straat zowel vergunninghouders als mensen met een parkeerticket uit de parkeerautomaat mogen parkeren.

Betaald parkeren is mogelijk tussen 9.00 u en 18.00 u. Met een parkeerkaartje mag op deze plekken maximaal 90 minuten geparkeerd worden; vergunninghouders mogen onbeperkt geparkeerd staan. Een parkeerkaartje kost € 0,10 per 5 minuten.

Parkeren langer dan 90 minuten

Heeft u geen parkeervergunning en wilt u langer dan 90 minuten parkeren? Dan kunt u betaald parkeren in de parkeergarage onder het Prins Willem Alexanderplein (ingang Beemderlaan) of op de parkeerplaats in de Sint Paulusstraat (‘t Sjanes), Lindenstraat (achter de kerk), bij Winkelcentrum Drieland (Kerkstraat) en bij de Nederlands Hervormde Kerk (Kerkstraat).


Vergunninghouderszone Zuid

Rood = combiparkeren (parkeren toegestaan met een vergunning of middels een parkeerticket van de parkeerautomaat)
Groen = betaald parkeren (parkeren uitsluitend toegestaan met een parkeerticket van de parkeerautomaat)


Vergunninghouderszone Noord

Blauw = blauwe zone (parkeren uitsluitend toegestaan met parkeerschijf)
Rood = combiparkeren (parkeren toegestaan met een vergunning of middels een parkeerticket van de parkeerautomaat)


Klant Contactcentrum

Telefoonnummer: 043-3068568
Telefoonnummer vanuit het buitenland: +31 43 - 3068568

E-mailadres: info@vaals.nl

Of kom langs

Von Clermontplein 15, Vaals

Bekijk de openingstijden en informatie voor het maken van een afspraak op de contactpagina.