Betaald parkeren in Vaals

In het centrum van Vaals geldt van maandag t/m zondag tussen 9.00 uur en 18.00 uur betaald parkeren.


In het hele gebied waar betaald parkeren geldt, is combiparkeren van toepassing. Combiparkeren betekent dat op de parkeerplaatsen in de straat zowel vergunninghouders als mensen met een parkeerticket uit de parkeerautomaat mogen parkeren. Met een parkeerkaartje mag op deze plekken maximaal 90 minuten geparkeerd worden, vergunninghouders mogen onbeperkt geparkeerd staan. Een parkeerkaartje kost € 0,25 per 10 minuten.

Parkeren langer dan 90 minuten

Heeft u geen parkeervergunning en wilt u langer dan 90 minuten parkeren? Dan kunt u betaald parkeren in de parkeergarage onder het Prins Willem Alexanderplein (ingang Beemderlaan) of op de parkeerplaats in de Sint Paulusstraat (‘t Sjanes), Lindenstraat (achter de kerk), bij Winkelcentrum Drieland (Kerkstraat) en bij de Nederlands Hervormde Kerk (Kerkstraat).

Parkeren gehandicapten

Er zijn speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten. Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u hier 3 uur lang gratis parkeren. U dient wel een blauwe parkeerschijf te gebruiken. Bij de gehandicaptenparkeerplaatsen wordt via een bordje aangegeven dat u er met parkeerschijf 3 uur gratis mag parkeren.

Plattegrond (zuid)

Rood = combiparkeren (parkeren toegestaan met een vergunning of middels een parkeerticket van de parkeerautomaat)
Groen = betaald parkeren (parkeren uitsluitend toegestaan met een parkeerticket van de parkeerautomaat)

Plattegrond (noord)

Blauw = blauwe zone (parkeren uitsluitend toegestaan met parkeerschijf)
Rood = combiparkeren (parkeren toegestaan met een vergunning of middels een parkeerticket van de parkeerautomaat)