Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Betaald parkeren in Vaals

In het centrum van Vaals geldt van maandag t/m zondag tussen 9.00 uur en 18.00 uur betaald parkeren.


In het hele gebied waar betaald parkeren geldt, is combiparkeren van toepassing. Combiparkeren betekent dat op de parkeerplaatsen in de straat zowel vergunninghouders als mensen met een parkeerticket uit de parkeerautomaat mogen parkeren. Met een parkeerkaartje mag op deze plekken maximaal 90 minuten geparkeerd worden, vergunninghouders mogen onbeperkt geparkeerd staan. Een parkeerkaartje kost € 0,10 per 5 minuten.

Parkeren langer dan 90 minuten

Heeft u geen parkeervergunning en wilt u langer dan 90 minuten parkeren? Dan kunt u betaald parkeren in de parkeergarage onder het Prins Willem Alexanderplein (ingang Beemderlaan) of op de parkeerplaats in de Sint Paulusstraat (‘t Sjanes), Lindenstraat (achter de kerk), bij Winkelcentrum Drieland (Kerkstraat) en bij de Nederlands Hervormde Kerk (Kerkstraat).

Gratis parkeren

Langer dan 90 minuten en gratis parkeren kan in de omliggende straten waar geen combiparkeren geldt.

Parkeren gehandicapten

Er zijn speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten. Let op: u kunt in Vaals op die parkeerplaatsen niet gratis parkeren met een Europese Parkeerkaart voor Gehandicapten. U moet dus ook voor deze parkeerplekken een parkeerkaartje kopen.

Meer Parkeren