Koninklijke Onderscheiding voor José Deckers-Spaubeek

Afgelopen zondag, tijdens de Martinusmis te Vijlen, had Burgemeester Harry Leunessen de eer om namens Zijne Majesteit de Koning José Deckers-Spaubeek te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geplaatst op vrijdag 17 november 2023

Koninklijke Onderscheiding

Mevrouw Deckers staat bekend om een ongelofelijk groot hart voor de samenleving. Geen inspanning is haar te veel. Zij zet zich belangeloos in voor talloze dorpsgenoten en diverse verenigingen. Participatie is haar op het lijf geschreven. Haar tomeloze inzet, meer dan 22 jaar, voor het peuterspeelwerk in Vijlen, haar hulp en steun bij diegene die het hard nodig hebben en het mantelzorgen voor de wijk. Het koken van maaltijden tot bezoekjes aan eenzame mensen. In Huize Deckers staat de deur altijd open en wordt hulp geboden waar nodig is.

Naast dit alles is deze duizendpoot ook actief lid van de Vrouwenbond, voorzitter steuncomité Harmonie St. Martinus Vijlen en kartrekker van de jaarlijkse wafelactie in Vijlen.

Te midden van een bomvolle St. Martinuskerk en onder de klanken van het Wilhelmus, gespeeld door Harmonie St. Martinus Vijlen, werden de versierselen opgespeld bij mevrouw Deckers. Na afloop was er gelegenheid om haar te feliciteren met deze meer dan verdiende onderscheiding.