Bezoek Gouverneur Emile Roemer aan de gemeente Vaals

Gisteren mochten we Emile Roemer, Gouverneur van de Provincie Limburg ontvangen in onze gemeente. Hij ging in gesprek met het college van burgemeester en wethouders en raadsleden.

Geplaatst op vrijdag 2 juni 2023

Bezoek Gouverneur Emile Roemer aan gemeente VaalsMaar daarnaast was hij vooral ook zeer geïnteresseerd in de vele initiatieven die vanuit de gemeenschap op gang komen. Hij luisterde met aandacht naar betrokken inwoners bij het project Aan de Noot. Zij vertelden over de initiatieven en projecten die de leefbaarheid verbeteren. Er werd ook stilgestaan bij de Regio Deal en de plannen van de gemeente en Krijtland Wonen om het leven in de wijk prettiger te maken en het opknappen en verduurzamen van woningen. In het Bloemendalpark vertelden inwoners over plannen om het park meer tot leven te brengen.

Emile Roemer zag vooral dat de gemeente Vaals een dubbele opdracht heeft. Aan de ene kant het toerisme, de recreatie en de natuur, maar aan de andere kant een stevige sociaal maatschappelijke opgave, die vergelijkbaar is met grotere gemeentes. Voor deze opgave heeft de gemeente Vaals partners nodig en de Provincie is er daar een van.

Verder werd ook een rondrit gemaakt langs diverse aandachtspunten en ontwikkelingen in de kernen Vaals, Vijlen en Lemiers en ook het buitengebied. Het bezoek werd afgesloten op het hoogste punt op Nederlands grondgebied, het Drielandenpunt.