Lintjesregen 2023: twee inwoners onderscheiden

Vandaag zijn tijdens de lintjesregen 2023 twee vrijwilligers uit de gemeente Vaals benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Patrick van Wezel en Claire Nijssen-Zinken. Burgemeester Harry Leunessen verraste de vrijwilligers.

Geplaatst op woensdag 26 april 2023

Patrick van Wezel

Koninklijke Onderscheiding Patrick van Wezel

De heer P.J.H. (Patrick) van Wezel isĀ op basis van zijn langdurige vrijwillige activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Wezel uit Vijlen zet zich al vele jaren in voor de Vijlense gemeenschap vanuit verschillende functies en ten behoeve van verschillende verenigingen. Zo is de heer van Wezel vanaf 2006 voorzitter en president van CV de Schnapsnaze Ville.

Sinds 2009 is hij lid van Schutterij St. Joseph Vijlen. Sinds 1986 is de heer van Wezel al lid van RKVV Vijlen en van 2003 tot 2006 is hij lid van de spelersraad. In zijn hoedanigheid worden diverse activiteiten verzorgd waaronder een zeskamp, een dropping en feestavonden. Vanaf 2007 is de heer van Wezel verzorger/masseur en doet dit tot op heden. In 2015 werd hij assistent-trainer en verzorgt hij het conditionele aspect van de training. In 2018 trad de heer van Wezel toe tot het bestuur en in 2021 werd hij tot voorzitter benoemd.

Claire Nijssen-Zinken

Koninklijke Onderscheiding Claire NijssenMevrouw C.J.E. (Claire) Nijssen-Zinken uit Vijlen is op basis van haar langdurige vrijwillige activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Nijssen uit Vijlen zet zich al geruime tijd in voor de gemeenschap in Vaals en het verenigingsleven in Vijlen. Zo was zij van 1990 tot 1998 secretaris van het schoolbestuur van de toenmalige St. Mariaschool in Vijlen. Verder is mevrouw Nijssen al 25 jaar vrijwilliger bij de Stichting Evenementen Commissie Vijlen en houdt zij zich daar bezig met de archivering van alle activiteiten van de stichting en ondersteunt daarmee de secretaris. Daarnaast is mevrouw als lid en vrijwilliger van de Noabere va Viele actief in de werkgroep "bakkes". Daar bereidt ze op ambachtelijke wijze vlaaien en broden. Mevrouw Nijssen is ook meer dan 40 jaar vrijwilliger bij mannenkoor CCK'74. Bij feesten van het koor verzorgt zij de inkoop, de catering en maakt het gebak.

Het gemeentebestuur van Vaals feliciteert deze kersverse lintjesdragers van harte met hun welverdiende onderscheidingen.