Nieuw sportloket provincie Limburg

Sportieve schakel tussen vraag & aanbod.

Geplaatst op vrijdag 31 maart 2023

Waar is het dichtstbijzijnde zwembad? Hoe breng ik de kosten van onze sportkantine naar beneden? Waar vind ik een overzicht van judoverenigingen in Limburg? Voorbeelden van vragen die sportverenigingen en sporters kunnen hebben. Zoeken naar een antwoord is niet langer nodig. Daarvoor kan iedereen sinds 24 maart terecht op www.sportloketlimburg.nl

Het loket maakt de Limburgse sportwereld makkelijk bereikbaar. Of je nu (beginnend) sporter bent of vrijwilliger bij een sportvereniging; het loket staat voor je klaar. Alle kennis over organisaties die bij sporten in Limburg betrokken zijn, vanaf nu gebundeld op één plek.

Estafette

Het sportloket is mogelijk gemaakt door de provincie en werd gelanceerd door een estafette. Wethouders in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg gaven symbolisch het stokje aan elkaar en aan sportorganisaties in hun gemeente door. Wethouder Erika Jaegers deed dat voor de gemeente Vaals. “De sportieve schakel in Limburg! Dat is wat het Sportloket is. We willen graag dat zoveel mogelijk Limburgers kunnen sporten en bewegen. Het nieuwe loket brengt mensen met een vraag over sport in contact met diegene die het beste antwoord daarop kan geven.”

Sportief verbinden

Het Sportloket bouwt en onderhoudt een sportnetwerk in Limburg. De medewerkers schakelen met alle 31 gemeenten en de 14 sporttakplatforms in Limburg. Sportloket Limburg is mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Vragen of tips over sporten in Limburg?

Het loket is bereikbaar via het contactformulier op www.sportloketlimburg.nl en sportloketlimburg@prvlimburg.nl

Sportloket

Op de foto:

In Zuid-Limburg wordt meteen breed geschakeld met Sportloket Limburg. Op de foto van links naar rechts: wethouder Jaegers (gemeente Vaals), mevrouw Sickmann (regioadviseur Vereniging Sport en Gemeenten), wethouder Piatek (gemeente Eijsden-Margraten), wethouder Diederen (gemeente Beek), gedeputeerde Madeleine van Toorenburg, wethouder de Beer (gemeente Heerlen), wethouder Schlangen (gemeente Kerkrade), wethouder Coenen (gemeente Voerendaal), wethouder Janssen (gemeente Brunssum). Niet op deze foto: de heer Schijnen (ambtenaar Sport gemeente Maastricht), wethouder de Koster (gemeente Beekdaelen), wethouder Waaifoort (gemeente Gulpen-Wittem), wethouder Houtakkers (gemeente Sittard-Geleen) en wethouder Dauven (gemeente Valkenburg aan de Geul).