PMD-afval vanaf 2023 opgehaald op vrijdag

Vanaf januari 2023 wordt het PMD-afval niet langer op maandag, maar op VRIJDAG opgehaald.

Geplaatst op maandag 16 januari 2023

Dat betekent dat 14 april de volgende inzameldag is. U kunt PMD-afval op de inzameldag vóór 7:00 uur buiten zetten. Of de dag van tevoren vanaf 19:00 uur.

We kennen het allemaal. Een volle PMD-zak die thuis in de weg staat en die je liever kwijt dan rijk bent. De verleiding is groot om ‘m alvast buiten te zetten of te hangen. Maar dat veroorzaakt niet alleen een rommelig straatbeeld, het leidt ook regelmatig tot ergernissen bij buurbewoners. Het is een kleine moeite om dat te voorkomen. Door het afval op de dag zelf aan te bieden (vóór 7:00 uur) of op zijn vroegst de avond van tevoren (vanaf 19:00 uur). Op die manier houden we samen onze omgeving schoon, veilig en leefbaar.

Bent u te laat en is het afval al opgehaald? Haal het dan weer naar binnen.

Te laat aangeboden PMD-zakken worden niet meer opgehaald. Bewaar ze thuis tot de volgende inzamelronde of bied ze (gratis) aan bij het milieupark.

Handhaving

We zien steeds vaker dat PMD-zakken te vroeg of op een verkeerde dag worden aangeboden. Dit zorgt voor overlast en een rommelig straatbeeld. De BOA’s van de gemeente kunnen daar waar PMD-zakken op verkeerde dagen worden aangeboden handhavend optreden. Dit houdt in dat u een bekeuring kan ontvangen van 100 euro. Voorkom een bekeuring en biedt de PMD-zak op de juiste dag aan.

Kijk voor inzameldagen in milieu-app of op rd4.nl. Het PMD-afval wordt elke twee weken opgehaald. Rondom feestdagen is dat vaak een andere dag dan gewoonlijk. Kijk voor de inzameldagen in de milieu-app van rd4 of op rd4.nl.