Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Hechte vriendschappen bij de multiculti handwerkgroep aan de Beemderlaan

Mede mogelijk gemaakt door de Stimuleringsregeling van de gemeente Vaals.

Geplaatst op maandag 17 februari 2020

Het pand aan de Beemderlaan nr. 8 in Vaals huisvest elke donderdag tussen 10 en 12 uur een bijzonder creatief en hecht groepje vrouwen. Zij komen samen om te breien, haken, naaien maar ook mozaïeken en wenskaarten te maken. Eigenlijk alles wat met handwerken te maken heeft, wordt hier gemaakt. Maar de allerbelangrijkste reden om bij elkaar te komen is voor de contacten, om vrienden te maken. Bovendien helpt het voor niet-Nederlandstaligen om de taal (beter) onder de knie te krijgen.
De vrouwen komen al sinds 2012 bij elkaar. Ghanima, de oprichtster, vertelt: ”In het begin zaten we vaak met twee of drie vrouwen bij elkaar, soms zat ik er zelfs helemaal alleen….(lacht). Vanaf 2013 is het ineens gaan lopen en nu hebben we al een aantal jaren een harde kern van 12 tot 13 vrouwen.”

Hechte vriendschap en warmte

De stimuleringsregeling van de gemeente heeft bijgedragen aan het organiseren van een ontmoetingsmogelijkheid voor vrouwen uit verschillende culturen om samen heerlijk creatief bezig te zijn. Inmiddels zijn hier hechte vriendschappen uit voortgekomen. De vrouwen gaan ook regelmatig met elkaar op stap. Bernie, een deelneemster, vertelt hierover: “We zijn een keer naar de stoffenmarkt in Maastricht geweest, met het openbaar vervoer. Dan laten we de vrouwen die weinig Nederlands praten het woord doen in de bus en op de markt.“ Deelneemster Karina vertelt over wat ze zo waardevol vindt aan de handwerkgroep: “Het allerbelangrijkste is de warmte in onze groep, de hechte vriendschappen. Iedereen denkt met elkaar mee hier. Ook organiseren we sinds een paar jaar een paasontbijt of maken we gezamenlijk gerechten uit onze diverse culturen. Of we gaan gewoon ontbijten bij de Hema.“

Multiculti werkgroep

Wie is welkom?

Iedereen is welkom die openstaat om nieuwe handwerktechnieken maar ook culturen te leren ontdekken. Ook mensen die juist willen leren handwerken. Iemand die graag lacht en van grapjes houdt, want die maken ze hier heel veel. Hoe kan ik me aanmelden? Gewoon langskomen bij de Beemderlaan nummer 8 op de donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur! De Kosten bedragen 0,50 cent per keer voor de koffie of thee, anders niets.

Stimuleringsregelingen gemeente Vaals: Een goed plan is geld waard!

De gemeente ondersteunt goede ideeën zoals de beschreven handwerkgroep.
Heeft u een idee dat andere (groepen) inwoners letterlijk of figuurlijk in beweging brengt? Een activiteit die anderen stimuleert tot bv. elkaar ontmoeten, elkaar helpen of die zorgt dat inwoners langer zelfstandig kunnen leven en wonen? Stuur dan uw plan naar de gemeente! Een goed plan is namelijk geld waard! Aanvragen kunnen ingediend worden door groepen inwoners, stichtingen of verenigingen.

Meer informatie

Meer informatie: www.vaals.nl/stimuleringsregelingen
Wilt u eerst eens van gedachten wisselen over uw idee of plan? Dat kan! Neem dan contact op met Marjolein Wassenberg, telefoonnummer.: +31 043 306 85 54 of e-mail: m.wassenberg@vaals.nl.

Multiculti werkgroep