Trouwen in Vaals

TrouwringenOnze pittoreske gemeente ligt in het uiterste zuiden van het land. Grenzend aan Duitsland en België staat Vaals bekend als "Drielandengemeente", met het hoogste punt van Nederland als toeristische trekpleister. De mengeling van drie Europese culturen, de talrijke historische gebouwen en de gemoedelijke sfeer vormen een prachtige ambiance voor het voltrekken van een huwelijk.

Spero invidiam: Ik hoop benijd te worden. Dat is de spreuk waarmee u op de gevel van het gemeentehuis wordt verwelkomd. Een toepasselijke spreuk als u bedenkt dat u zeker benijd wordt wanneer u uw huwelijk in ons gemeentehuis laat voltrekken.

Het voordeel van onze kleine gemeente is de flexibiliteit waarmee wij u kunnen helpen om uw huwelijksdag tot de mooiste dag van uw leven te maken. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw speciale wensen.

Zo kunt u met uw bruids- en volgauto's tot voor de stijlvolle ingang van het gemeentehuis rijden. Deze mag u gratis laten staan tijdens de huwelijksvoltrekking.

Lijkt het u fijn door een goede vriend(in) of familie in de echt te worden verbonden? U kunt uw eigen trouwambtenaar te kiezen. Wilt u op een door u uitgekozen droomlocatie in onze gemeente trouwen? Ook dat is mogelijk! Op verzoek kunnen wij ervoor zorgen dat de champagne gereed staat om op uw geluk te klinken. En heeft u speciale muziekwensen? Wij proberen ze te vervullen! Zelfs een huwelijksvoltrekking in meerdere talen of het opnieuw afleggen van uw huwelijksgelofte (renewal of vows) is mogelijk. Onze gemeente kent prachtige locaties voor een compleet huwelijksfeest.

Al uw wensen kunt u voorafgaand aan uw huwelijk in een persoonlijk gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand bespreken. Een persoonlijke noot is op deze manier eenvoudig te realiseren en maakt uw huwelijksdag voor u onvergetelijk. 

Uiteraard zijn er in de gemeente ook faciliteiten voor overnachtingen en het houden van een compleet huwelijksfeest. 

Wilt u nog meer informatie over alles rondom uw huwelijk, kijk dan ook eens op Trouwen in de regio.

 • Praktische zaken

  Het motto van onze gemeente staat eveneens in een gevelsteen uitgebeiteld: Nil Volentibus Arduum: Waar een wil is, is een weg. Wij hanteren deze kreet met verve en zullen er alles aan doen om van uw huwelijksdag een onvergetelijke dag te maken.

  Lees verder
 • Trouwen: wat kost dat?

  Onze gemeente staat bekend om haar lage kosten voor het voltrekken van een huwelijk.

  Lees verder
 • Renewal of Vows

  Bent u al getrouwd maar wilt u uw huwelijksgelofte graag opnieuw afleggen? Ook dat is mogelijk in de gemeente Vaals!

  Lees verder
 • Trouwlocaties

  U heeft de keuze uit meerdere trouwlocaties, zowel in als buiten het gemeentehuis, alle met hun eigen charme en uitstraling.

  Lees verder
 • Trouwambtenaren

  Lees verder
 • Formulieren

  Lees verder
 • Contact

  Contactinformatie
  Lees verder