Locaties waar de ceremonie kan plaatsvinden

U heeft de keuze uit meerdere locaties waar de ceremonie kan plaatsvinden, zowel in als buiten het gemeentehuis, alle met hun eigen charme en uitstraling.


Over het gemeentehuis vindt u hier meer gegevens. De overige locaties hebben ieder hun eigen website, waar u alle informatie vindt.

Huwelijk en partnerschapsregistratie in het gemeentehuis

Trouwkamer Raadzaal
Trouwkamer Raadzaal

Het gemeentehuis is het voormalige woonhuis van de familie Von Clermont, de grondleggers van de vroegere lakenindustrie in Vaals.

In het gemeentehuis bieden wij u twee ruimtes aan waar uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrokken kan worden: de trouwkamer en de raadzaal.

Trouwkamer

De romantische tuinkamer die nu in gebruik is als trouwkamer is in 1975 helemaal in oude stijl gerestaureerd. Hierbij zijn de stucplafonds in hun oude rococostijl teruggebracht. Boven de schouw kunt u het familiewapen in zijn oorspronkelijke heraldische kleuren bewonderen en u zult op meubilair in de stijl van Louis XV plaatsnemen. Deze ruimte is uitermate geschikt voor een kleiner gezelschap dat in intieme sfeer deze speciale dag wil beginnen.

Raadzaal

In 1975 werd tijdens de verbouwing van het voormalige woonhuis van de familie Von Clermont tot gemeentehuis besloten tot realisatie van de raadzaal. Hiertoe werden een gedeelte van de eerste verdieping en de zolder samengevoegd. Deze ruimte is door haar specifieke uitstraling eveneens uitermate geschikt voor huwelijken en partnerschapsregistraties. U neemt plaats in ruime zetels die in deze moderne inrichting bijzonder goed tot hun recht komen.


Huwelijk of partnerschapsregistratie buiten het gemeentehuis

Naast een huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in het gemeentehuis zijn er mogelijkheden om de ceremonie op een door de gemeenteraad aangewezen buitenlocatie te houden.

Wanneer u kiest voor een ceremonie op een buitenlocatie, moet u er rekening mee houden dat wanneer u hier alleen de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie laat plaatsvinden er locatiekosten in rekening gebracht kunnen worden.

Museum de Kopermolen Kasteel Vaalsbroek
Museum de Kopermolen Kasteel Vaalsbroek
Kasteel Bloemendal De Wilhelminatoren
Kasteel Bloemendal De Wilhelminatoren
Brasserie Lodge
Brasserie Lodge

Eénmalig te benoemen locatie

Naast de door gemeente benoemde locaties bestaat de mogelijkheid om een locatie éénmalig te benoemen tot locatie voor een huwelijk of partnerschapsregistratie.

De voorwaarden bespreken we graag met u.