Trouwlocaties

U heeft de keuze uit meerdere trouwlocaties, zowel in als buiten het gemeentehuis, alle met hun eigen charme en uitstraling.


Over het gemeentehuis vindt u hier meer gegevens. De overige trouwlocaties hebben ieder hun eigen website, waar u alle informatie vindt.

Huwelijk in het gemeentehuis

Raadzaal Trouwkamer
Raadzaal Trouwkamer

Het gemeentehuis is het voormalige woonhuis van de familie Von Clermont, de grondleggers van de vroegere lakenindustrie in Vaals.

In het gemeentehuis bieden wij u twee ruimtes aan waar uw huwelijk voltrokken kan worden: de trouwkamer en de raadzaal. In overleg met de ambtenaar van de burgerlijke stand beslist u welke ruimte het best bij uw wensen aansluit.

De romantische tuinkamer die nu in gebruik is als trouwkamer is in 1975 helemaal in oude stijl gerestaureerd. Hierbij zijn de stucplafonds in hun oude rococostijl teruggebracht. Boven de schouw kunt u het familiewapen in zijn oorspronkelijke heraldische kleuren bewonderen en u zult op meubilair in de stijl van Louis XV plaatsnemen. Deze ruimte is uitermate geschikt voor een kleiner gezelschap dat in intieme sfeer deze speciale dag wil beginnen. In 1975 werd tijdens de verbouwing van het voormalige woonhuis van de familie Von Clermont tot gemeentehuis besloten tot realisatie van de raadzaal. Hiertoe werden een gedeelte van de eerste verdieping en de zolder samengevoegd.

Deze ruimte is door haar specifieke uitstraling eveneens uitermate geschikt voor huwelijken. U neemt plaats in ruime zetels die in deze moderne inrichting bijzonder goed tot hun recht komen.


Huwelijk buiten het gemeentehuis

Naast een huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis zijn er mogelijkheden om te trouwen op een buitenlocatie.

Wanneer u ervoor kiest om op een buitenlocatie te trouwen moet u er rekening mee houden dat wanneer u hier alleen de huwelijksvoltrekking laat plaatsvinden er locatiekosten in rekening gebracht kunnen worden.

Museum de Kopermolen Kasteel Vaalsbroek
Museum de Kopermolen Kasteel Vaalsbroek
Kasteel Bloemendal De Wilhelminatoren
Kasteel Bloemendal De Wilhelminatoren
Brasserie Lodge  
Brasserie Lodge

Eénmalig te benoemen trouwlocatie

Naast de door gemeente benoemde locaties bestaat de mogelijkheid om een locatie éénmalig te benoemen tot trouwlocatie voor een huwelijk.

De voorwaarden bespreken we graag met u.