Meldpunt Eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Niet verbonden met anderen. Op afstand van de samenleving. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of lange tijd ervaren. Het is belangrijk er iets aan te doen, want eenzaamheid heeft negatieve invloed op je leven.


Aan eenzaamheid valt meestal iets te doen. Maar omdat eenzaamheid voor iedereen anders is, is er niet een standaard oplossing. Bij het Meldpunt Eenzaamheid van de gemeente Vaals krijg je informatie, advies en word je de weg gewezen naar ondersteuning. Of dat nu is voor je zelf of voor een ander. Of dat je dit doet als inwoner, vrijwilliger of professional. Iedereen kan bij het Meldpunt Eenzaamheid terecht. Een medewerker van WijVaals staat je te woord en kijkt met jou naar de mogelijkheden.

Maar ook als je een idee hebt om eenzaamheid aan te pakken of een initiatief wil starten, kun je contact opnemen met het Meldpunt Eenzaamheid. Of je nu een inwoner bent met een goed idee, een vrijwilliger bij een van de vele verenigingen of een medewerker van een professionele organisatie. Samen met jou worden de mogelijkheden besproken en waar mogelijk ondersteund.

Contactgegevens Meldpunt Eenzaamheid

  • Telefoonnummer: 043 - 306 85 83 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur)
  • E-mail: eenzaamheid@vaals.nl