ANWB Automaatje


Logo ANWB AutomaatjeANWB AutoMaatje Vaals is een samenwerking tussen gemeente Vaals, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers.

Een deel van de inwoners in de gemeente Vaals is niet zo mobiel en heeft weinig mogelijkheden voor goed vervoer. Geen vervoer betekent bv. dat je vaak moet thuisblijven, niet kunt meedoen aan activiteiten of moeilijk bij een huisarts komt. Met ANWB AutoMaatje komen zij weer onder de mensen.

ANWB AutoMaatje koppelt vrijwillige chauffeurs aan minder mobiele inwoners in onze gemeente die bijvoorbeeld naar de huisarts willen, naar de kapper of supermarkt of gezellig op familiebezoek. De chauffeur haalt de buurtgenoot thuis op en brengt hem of haar naar de plek van bestemming en weer terug. Meedoen wordt zo een stuk makkelijker.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Vaals, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Vaals, tel. 06 185 231 46 of stuurt een email aan automaatjevaals@gmail.com. De matchmaker van ANWB AutoMaatje Vaals koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer betaalt een kleine onkostenvergoeding aan de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers; dit gebeurt contant en direct na afloop van de rit. Per reis wordt door de gebruiker, per kilometer 35 cent aan de chauffeur betaald. Een berekening van een reis start bij vertrek bij de chauffeur thuis, en stopt bij thuiskomst van de chauffeur. Let op: het is géén taxidienst. ANWB AutoMaatje kent geen vervoersplicht, het levert aanvullend vervoer.

Openingstijden en meer informatie?

De openingstijden van ANWB AutoMaatje Vaals zijn Maandag, Woensdag en Vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Inwoners van gemeente Vaals die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Vaals kunnen contact opnemen met de Matchmaker van ANWB Automaatje van de gemeente Vaals, per e-mail automaatjevaals@gmail.com of telefonisch via 06 - 185 231 46.

Ook chauffeur worden voor ANWB AutoMaatje?

Houd je van autorijden? Van nieuwe mensen ontmoeten en een praatje maken? Ben je zelfstandig en sociaal? Heb je een eigen auto met APK en een WA-verzekering? Wil je wat doen voor een ander en daarbij je eigen agenda kunnen indelen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij AutoMaatje en rijd met je eigen auto buurtgenoten naar hun plek van bestemming. De koppeling wordt voor je geregeld. Voor elke rit krijg je van je buurtgenoot een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Maar je krijgt vooral ook veel sociale contacten en mooie verhalen!

Wil je meer weten over wat het betekent om vrijwillige chauffeur te worden? Of wil je je al direct aanmelden? Neem dan contact op met Maurice Möllenbeck van de gemeente Vaals via m.mollenbeck@vaals.nl.