Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Inzameling oud papier en textiel


Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft Rd4 het ophalen van oud papier opgeschort. Ze werken bij de inzameling van papier namelijk veel samen met verenigingen. Dat betekent dat het papier niet meer op de afgesproken datum zoals op de kalender bij u aan huis wordt opgehaald. We constateren dat er alsnog oud papier langs de straten wordt gezet. We verzoeken u dringend dit niet te doen. Rd4 adviseert u om het papier aan te bieden bij de milieuparken of om het papier thuis op te slaan.

Ook BEST-tassen worden voorlopig niet meer opgehaald. Ook hiervoor doet Rd4 het verzoek om uw gevulde BEST-tassen op te sparen en pas weer aan te bieden zodra deze routes weer gereden worden.

Gun textiel een tweede kans – bewaar het nog even thuis

Al sinds het begin van de coronacrisis ligt het sorteren van textiel in het Rd4-textielsorteercentrum stil. Ook zijn de Rd4-kringloopwinkels, waar de kleding, schoenen en tassen worden verkocht, tijdelijk gesloten. Het textiel dat in deze periode wordt aangeboden via de milieuparken en de ondergrondse textielcontainers wordt daarom tijdelijk in de magazijnen van Rd4 opgeslagen. En dat heeft een groot nadeel. Rd4 ontvangt zoveel textiel dat bij langdurige opslag de kwaliteit van het textiel achteruit gaat. En dat kan betekenen dat het textiel, als deze crisis voorbij is, niet meer bruikbaar is. Dan zou Rd4 het moeten vernietigen en dat willen we natuurlijk niet. Dat is enorm zonde van alle kostbare grondstoffen.

We vragen daarom iedereen om het textiel in deze periode thuis te bewaren, totdat de sortering weer kan worden opgepakt. Maak dus liever even geen gebruik van de ondergrondse textielcontainer en breng het ook niet naar het milieupark. Maar gooi het textiel ook zeker niet weg via de restafvalcontainer! Bewaar het liever even in huis en bied het aan zodra het weer kan. Uw textiel krijgt zo een tweede kans, zelfs als het kapot of beschadigt is. En zo hoort het ook. 

Op www.rd4.nl.nl/corona vindt u alle informatie over de dienstverlening van Rd4 tijdens de coronacrisis.