Historisch Centrum Limburg maakt corona-archief


Ook het Historisch Centrum Limburg is getroffen door COVID-19. Gezondheid gaat voor, dus onze studiezaal is gesloten en (bijna) al onze medewerkers werken vanuit thuis. En dat terwijl we ons in een historische tijd bevinden, zeker voor een archief!

Daarom bouwen wij samen met andere archiefdiensten en erfgoedinstellingen in het land mee aan een (digitaal) archief over het coronavirus en de gevolgen daarvan voor Nederland en onze provincie in het bijzonder. Om deze informatie veilig te stellen roept het HCL de hulp in van het publiek in Limburg.

De meeste mensen zullen zich deze periode waarschijnlijk nog lang heugen: de sluiting van horeca, scholen, musea en theaters, de stille straten en het thuiswerken en thuis les krijgen. Maar ook het niet naleven van de maatregelen enerzijds, en de sociale initiatieven die ontstaan om elkaar te helpen anderzijds. Hierover wordt veel via digitale en sociale media gecommuniceerd. Toch worden er ook briefkaarten gestuurd, pamfletten opgehangen in winkels en foto's en films gemaakt. Deze informatie is het bewaren waard en vormt straks de herinnering voor later en nieuwe generaties.

Meer informatie vindt u op de website van Historisch Centrum Limburg.