Wethouder Juliette Verbeek op pad met energieklusser Koen

Samen zijn we in Vaals goed op weg naar ons doel: 700 huishoudens gratis helpen met energie besparen.

Geplaatst op donderdag 23 mei 2024

In Vaals zijn ruim 500 huishoudens bezocht

In de afgelopen maanden zijn ruim 500 huishoudens in opdracht van de gemeente Vaals bezocht door een energieklusteam van Sobolt Energieklus. Dit energieklusteam bracht in overleg met de bewoner(s) eenvoudige energiebesparende maatregelen (zoals tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen) in de woning aan. Tijdens het huisbezoek werd ook gekeken naar de technische staat van witgoed apparaten. Daarnaast adviseerde het team welke (gedrags)maatregelen bijdragen aan een lagere energierekening.

Op dinsdag 14 mei ging wethouder Juliette Verbeek op pad met de energieklusser

Wethouder en EnergieklusserWethouder Juliette Verbeek: “Met trots heb ik kennisgenomen dat er in Vaals inmiddels ruim 500 huishoudens bezocht zijn door een energieklusser van Sobolt. Inwoners zijn blij met de kosteloze hulp om met kleine maatregelen de energierekening flink te verlagen. Het is voor de energieklusser een verrassing wat ze gaan aantreffen. Zo ook bij het bezoek dat ik samen met Koen aflegde. Met mevrouw Habets hadden we een leuk gesprek waarin ik hoorde dat ze in de nieuwsbrief van de gemeente had gelezen over de Sobolt actie. Al snel bleek dat de mevrouw des huizes lage energiekosten had en gemotiveerd was nog meer energiebesparende maatregelen te willen treffen. Energieklusser Koen heeft tochtstrips bij de voor- en achterdeur toegepast, een waterbesparende douchekop geïnstalleerd en haar nog van het idee voorzien om de wasmachine die ouder was dan tien jaar in de toekomst te vervangen. Ik heb zelf weer iets geleerd van energieklusser Koen en ik hoorde tijdens het huisbezoek van mevrouw Habets ‘Het is écht de moeite waard en ik kan iedereen aanraden een afspraak te maken met de energieklusser!’.

Laatste kans om een afspraak te maken

Tot aan deze zomer loopt deze energieklus actie. Het is de laatste kans om de komende weken een afspraak te maken. De huishoudens die de gemeente in beeld heeft i.v.m. een laag inkomen en hoge energiekosten en/of wonen veelal in een woning die niet goed geïsoleerd is, hebben een brief van de gemeente ontvangen. In de brief staat een korte uitleg en uitnodiging om direct aan te melden voor een bezoek van een klusteam. Zo’n bezoek duurt ca. 1,5 uur. Na afloop ontvangt de bewoner een kort verslag van het bezoek met daarin de maatregelen die genomen zijn en de (gedrags)maatregelen die nog genomen kunnen worden. Een bezoek van het klusteam is gratis en vrijblijvend.

Komt energieklusser Koen binnenkort ook bij jou langs? Maak nu een afspraak, en Koen staat voor je klaar. Op elke dinsdag en woensdag is hij beschikbaar in Vaals. Een afspraak maken is eenvoudig via www.energieklus.nl/vaals

Liever telefonisch een afspraak maken? Bel of stuur een bericht naar Sobolt Energieklus via 010 – 8995 510.