Gemeente Vaals stapt over op duurzame openbare ledverlichting

Vanaf medio juni brandt er in de straten van de gemeente Vaals LED licht.

Geplaatst op donderdag 16 mei 2024

In opdracht van de gemeente vervangt SPIE Infratechniek 1060 oude lampen van de openbare verlichting door LED verlichting. Wethouder Juliette Verbeek helpt mee en maakt Vaals een stuk duurzamer en groener.

Energie besparen

LED lampen zijn energiezuinig, gaan langer mee en zijn minder storingsgevoelig. De vervanging van bijna alle armaturen en lampen vindt momenteel plaats. Medio juni wordt het project afgerond. Wethouder Juliette Verbeek: “Onze openbare verlichting was toe aan vervanging, dus het was een logisch moment om over te stappen naar een duurzaam alternatief. De investering in LED verlichting levert een besparing op in energieverbruik en een vermindering van de CO2 uitstoot. Daarnaast betekent LED verlichting een langere levensduur, minder onderhoudskosten, lagere energielasten, minder storingen een aantal technische voordelen, waardoor de kosten verder gedrukt worden. Gemiddeld kan met LED in de openbare verlichting zo'n 50% aan energie bespaard worden in vergelijking met traditionele verlichting. Samen maakt dit LED verlichting een stuk duurzamer en groener voor de gemeente. En daarmee voldoet Vaals aan het landelijk energieakkoord openbare verlichting, waarin een reductie van 50 procent besparing in 2030 is afgesproken. Ik ben verheugd dat de gemeenteraad positief heeft ingestemd met het verduurzamen van openbare LED verlichting.”