Bevrijdingsdag in Vaals

Afgelopen zondag vierde Vaals Bevrijdingsdag. Voor het eerst organiseerden Samen Aan de Noot, Samen Koken, Samen Eten en Stichting Vaals Verbind(t) de Vrijheidsmaaltijden.

Geplaatst op woensdag 8 mei 2024

Van 13.00 tot 15.00 uur was iedereen welkom op het Von Clermontplein. Met een groep van 50 bezoekers hebben we samen de vrijheid gevierd. Er werd heerlijke gratis vrijheidssoep geserveerd, gemaakt door Olga van Samen Koken, Samen Eten.

Samen namen we plaats aan tafel, waar we met mooie gesprekken stil stonden bij de vrijheid en genoten van heerlijke soep. Ondertussen konden de kinderen zich vermaken met traditionele Hollandse spelletjes mogelijk gemaakt door de dames van Aan de Noot.

Deze middag werd op verschillende manieren stil gestaan bij de bevrijding, waaronder het verhaal over het boek 'Langedael herdenkt 1944' van Esther Jelsma. Ook was er een bijdrage door Jo van der Mey van Heemkundekring Sankt Tolbert Vaals en door Rene Deckers van Vaals Verbindt(t). Het was een mooie dag en we hopen dat volgend jaar de tweede editie plaatsvindt met nog meer bezoekers!

Vrijheidsmaaltijd 2024 in Vaals