Kornuiten van Koraal nieuwe Cittaslow ambassadeur

De Kornuiten van Koraal zijn sinds donderdag 29 februari officieel ambassadeur van Cittaslow.

Geplaatst op vrijdag 1 maart 2024

‘Langzame stad’ is de vrije vertaling van Cittaslow, het internationale keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, duurzame bedrijfsvoering, respect voor de leefomgeving en gastvrijheid. De gemeente Vaals mocht het aansprekende keurmerk als één van de eerste gemeenten in Nederland in ontvangst nemen. Onder andere omdat er in de kernen Vaals, Vijlen en Lemiers uiteenlopende ondernemers zijn te vinden die een maatschappelijk steentje bijdragen. De Kornuiten van Koraal is daar een mooi voorbeeld van.

Kornuiten van Koraal ontvangt Cittaslow award

​Ontstaan als dagbestedingsplek voor cliënten met een verstandelijke beperking, maar inmiddels uitgegroeid tot een sociaal trefpunt voor mensen uit Lemiers en verre omstreken. Bij de Kornuiten van Koraal worden bijvoorbeeld talloze activiteiten georganiseerd voor kinderen. Denk aan een spellenmiddag, een carnavalsbijeenkomst en een ontmoeting met Sinterklaas. Alleenstaande inwoners kunnen aanschuiven tijdens ‘samen aan tafel’, waarbij er wordt gekookt voor een grote groep. En verder kan iedereen natuurlijk een bezoek brengen aan de brasserie die zoveel mogelijk gebruik maakt van lokale producten. Bij de Kornuiten van Koraal werken de cliënten met een verstandelijke beperking als volwaardige medewerkers, tussen de mensen die de unieke locatie in Lemiers hebben gevonden om even heerlijk te genieten volgens de principes van Cittaslow. Even tot rust komen in de ‘langzame stad’.

Het ambassadeurschap van Cittaslow werd op donderdag 29 februari officieel gemaakt tijdens een bezoek van burgmeester Leunessen van de gemeente Vaals en een delegatie namens Cittaslow ambassadeurs.