Huishoudens in sociale huurwoningen ontvangen een brief voor gratis hulp bij energiebesparing

In september is door de gemeente Vaals een energiebesparingsaanpak gestart.

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023

Aan het bedrijf “Sobolt” is op basis van aanbesteding de uitvoering gegund. Inmiddels zijn 168 huishoudens bezocht door een klusteam van Sobolt Energieklus.

De gemeente werkt samen met Krijtland Wonen om zo breed mogelijk onder de aandacht te komen van huishoudens die hulp bij energie besparen kunnen gebruiken. De huishoudens in sociale huurwoningen van Krijtland Wonen ontvangen de komende weken een brief van de gemeente. In de brief staat een korte uitleg en uitnodiging om direct aan te melden voor een bezoek van een klusteam. Zo’n bezoek duurt ca. 1,5 uur. Eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen kunnen gelijk zonder kosten worden opgepakt. Na afloop ontvangt de bewoner een kort verslag van het bezoek met de gegeven energieadviezen, de genomen maatregelen en maatregelen die nog genomen kunnen worden.

Het bezoek van het klusteam is gratis en vrijblijvend. Bewoners van een sociale huurwoning van Krijtland Wonen die op 30 november 2023 geen brief hebben ontvangen, kunnen contact opnemen via energieklus.nl of door te bellen met (010) 318 00 51.