Beleef Cittaslow nog 2 weken met ruim 100 activiteiten!

Tot en met zaterdag 4 november kunnen inwoners en bezoekers kennis maken met alles wat de drie gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals Cittaslow maakt.

Geplaatst op donderdag 19 oktober 2023

Cittaslow, wat is dat eigenlijk?

Cittaslow beleef maandOns unieke landschap, het erfgoed, onze tradities, de historie, gastvrijheid, streekproducten en meer. Je kunt het allemaal ontdekken tijdens deze Beleef Cittaslowmaand.

Samen met Cittaslowambassadeurs en andere lokale partners is een gevarieerd programma samengesteld met meer dan 100 activiteiten voor jong tot oud om de hele maand oktober actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven! Bezinnen, voelen, proeven, horen, zien, bewegen, cultuur en mindfulness.

Op zaterdag 28 oktober doven we de lichten tijdens de Nacht van de Nacht en kun je de donkerte beleven met een avondwandeling. Of proef en eet lokaal tijdens een kaarslichtdiner bij één van de deelnemende restaurants.  Op de landelijke Dag van de Stilte, zondag 29 oktober zijn er diverse stilte-activiteiten waar je aan mee kunt doen. Retraites, meditaties, stiltewandelingen, ontspannende massages of een stilteplek bezoeken, voor iedereen is er een passende activiteit om te ervaren wat de kracht van stilte is.

Zaterdag 4 november sluiten we de Beleef Cittaslowmaand af met de traditionele Hubertusmarkt in Gulpen. Maak op het sfeervolle Cittaslowplein kennis met Cittaslowambassadeurs en hun producten.

Het leven op z’n mooist! Beleef Cittaslow! Bekijk een overzicht van alle activiteiten waar je t/m 4 november nog aan mee kunt doen.