Overhandiging eerste steen voormalig VVV Kantoor

In 1989 verhuisde het VVV-kantoor van het huidige fractiehuis aan het Koningin Julianaplein naar het nieuwgebouwde kantoor aan de Maastrichterlaan 73a.

Geplaatst op donderdag 28 september 2023

De eerste steen werd tijdens de bouw geplaatst door Hans Jussen, directeur van de VVV van 1979 tot 1997.

Overhandiging eerste steen VVV-kantoorHans Jussen had een groot hart voor zijn mooie Vaals en vooral voor het promoten ervan. Hij zorgde dat alles tot in de puntjes was geregeld en dat toeristen konden worden ondergebracht in de hotels, pensions en campings in Vaals. Hij streefde er vooral naar dat toeristen zo'n geweldige tijd hadden dat ze graag weer terugkwamen naar Vaals. Op 1 september 2020 overleed Hans Jussen.

Eind augustus 2023 is begonnen met de sloop van het VVV-kantoor aan de Maastrichterlaan. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de eerste steen voorzichtig is verwijderd en bewaard kon blijven. Woensdag 27 september heeft wethouder Juliette Verbeek de eerste steen overhandigd aan echtgenote van Hans, Maria Jussen, en aan zijn broer Thijs Jussen. In de periode dat het VVV-kantoor werd gebouwd was Thijs Jussen wethouder van de gemeente Vaals en was hij onder andere betrokken bij het verlenen van de bouwvergunning.

Maria Jussen deelde haar gevoelens: "Het was moeilijk om te zien dat het gebouw gesloopt werd, maar ik ben zeer opgelucht en blij dat de gemeente de oorspronkelijke steen heeft weten te behouden."