Alzheimer Café: samen over Dementie praten 

Woensdag 20 september was het Alzheimer Café aanwezig in de Ruilwinkel Vaals.

Geplaatst op donderdag 28 september 2023

Het was een waardevolle bijeenkomst waarbij er samen is gesproken over het omgaan met dementie. Zowel vanuit het perspectief van naasten als van buitenstaanders.

Het Alzheimer Café in Vaals biedt een warm welkom aan mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en vrienden. Elke maand komen ze samen in een veilige en vertrouwde omgeving in de Protestantse Kerk in Vaals. Dit moment is voor velen een uitje waar ze zich op verheugen. Vrijwilliger/gespreksleider Jean Vroemen benadrukt de waarde van deze verbondenheid. Elke maand staat er een nieuw thema centraal, met een deskundige gastspreker.

Deelnemers genieten van koffie, koekjes en live muziek verzorgd door een muzikant. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door 7 enthousiaste vrijwilligers. Ook is er een samenwerking met een fysiotherapeut om het belang van beweging te benadrukken, Wij Vaals en de casemanager.

Wil jij graag eens een kijkje nemen bij het Alzheimer café?

Alle informatie en data tot december zijn te vinden op de Facebook-pagina "Alzheimer Café Vaals”. Voor vragen kun je contact opnemen met Mirjan Serree via alzheimercafevaals@gmail.com.