Steeds meer mensen zoeken hulp bij de Werkplaats Financiën

De Werkplaats Financiën die in 2021 door de gemeente Vaals is opgericht als dé plek waar inwoners gratis terecht kunnen met vragen over rekeningen, administratieve zorgen of problemen met geld.

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023

Uit de evaluatie blijkt dit een succes te zijn. In het afgelopen jaar hebben meer dan 100 mensen gebruik gemaakt van het spreekuur van de Werkplaats Financiën. Vrijwilliger Michael Rompen: ‘Als geboren en getogen Vaalsenaar zie ik vaker bekenden met geldzorgen tegenover mij. Mensen vinden het juist fijn als een vertrouwd iemand helpt met geldzaken. Ik word blij als ik mensen kan ondersteunen vóór ze in de problemen raken.’

Word jij ook vrijwilliger bij de Werkplaats Financiën Vaals?

Vrijwilligers helpen inwoners bij het op orde krijgen van hun administratie, formulieren in te vullen om toeslagen en regelingen aan te vragen, controle te krijgen én houden op  geldzaken.  Om deze mensen in Vaals te helpen is de Werkplaats Financiën dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via de Werkplaats Financiën: Telefoonnummer: +31 (0)6 - 48 44 27 83 of E-mail: wpfvaals@gmail.com of via het algemene contact van gemeente Vaals: Telefoonnummer 043 3068568 of E-mail info@vaals.nl