Nieuwe politiepost in Wittem

Op 1 juli neemt de politie een nieuwe politiepost in het kloostercomplex aan de Wittemmer Allee officieel in gebruik.

Geplaatst op donderdag 8 juni 2023

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de locatie klaar te maken voor de huisvesting van een aantal (wijk)agenten van het basisteam Heuvelland. Het politieloket in het gemeentehuis van Vaals blijft bestaan.

De politiepost in het klooster is vooral bedoeld als nieuwe werkplek voor de wijkagenten die in de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals werkzaam zijn. De post doet naast werkplek ook dienst als opkomstlocatie voor personeel maar krijgt geen publieksfunctie. Inwoners van Heuvelland die in gesprek met de politie willen gaan, kunnen op afspraak terecht bij het politiebureau in Valkenburg aan de Geul of twee keer per week in het gemeentehuis in Vaals.

De zoektocht naar een politiepost is gestart in Vaals. Hier is een lange periode gezocht naar een geschikte locatie. Diverse opties zijn nauwkeuring onderzocht, maar voldeden uiteindelijk niet aan de eisen en wensen. De huidige locatie biedt bepaalde voordelen. Loe Notten, teamchef van het basisteam Heuvelland: “Het grootste voordeel van de locatie in Wittem is dat we direct bij een van de belangrijkste verkeersknooppunten in het Heuvelland zitten. Woonkernen in de gemeente Vaals en Gulpen-Wittem kunnen vanuit de politiepost snel worden bediend. Dat kan bij spoed het verschil maken.”

De vertrouwde (wijk)agenten blijven gewoon in de gemeente actief. Ook blijven evenveel politiemensen in het werkgebied aan het werk.

Nauwelijks effect op de aanrijtijden van de politie

Omdat de patrouilles binnen het hele werkgebied van het basisteam moeten worden ingezet heeft de aanwezigheid van een politiebureau nauwelijks effect op de aanrijdtijden. De politie stuurt iedere dag op de positionering van de patrouilles op straat, zodat hun inzet zoveel mogelijk dekkend is in het Heuvelland. Wordt de dekking onderbroken door een melding dan worden de patrouilles opnieuw gepositioneerd.

Politieloket in het gemeentehuis van Vaals

Het politieloket in het gemeentehuis van Vaals blijft bestaan. Inwoners kunnen op afspraak terecht bij de politie in het gemeentehuis van Vaals op dinsdag van 09:00 uur tot 14:00 uur en op donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak via telefoonnummer 0900-8844.

Inwoners kunnen in contact komen met de politie via 0900-8844 of bij spoed via 112.