De gemeentelijke buitendienst schoont de vijver rondom de Obelisk op

De buitendienst van de gemeente zal op woensdag 31 mei de vijver rondom de Obelisk opschonen. Met deze opschoningsactie willen we de ecologische waarde behouden, de waterkwaliteit verbeteren en ongewenste viezigheid verwijderen. We zorgen ervoor dat alle werkzaamheden plaatsvinden met respect voor de aanwezige flora en fauna.

Geplaatst op woensdag 24 mei 2023

Verbeteren waterkwaliteit

Het behouden en verbeteren van de waterkwaliteit is van essentieel belang voor het welzijn van alle levende wezens in de vijver. Door het verwijderen van vervuilende stoffen zoals bladeren en afval kunnen we de waterkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Dit draagt bij aan een gezond ecosysteem waarin planten en dieren optimaal kunnen bloeien en leven.

Viezigheid verwijderen

Tijdens de opschoningswerkzaamheden zal de buitendienst de vijver grondig inspecteren en alle viezigheid verwijderen die zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt. Denk hierbij aan metalen voorwerpen en andere objecten die het water en de omliggende omgeving verontreinigen.

Vijver wordt niet helemaal leeggelaten

Om de impact op het ecosysteem tot een minimum te beperken, hebben we ervoor gekozen om de vijver niet volledig leeg te laten lopen. We nemen speciale maatregelen om de vissen en andere waterdieren te beschermen en ervoor te zorgen dat ze tijdens de opschoonwerkzaamheden in de vijver kunnen blijven en zo min mogelijk stress ervaren.

Op 30 mei wordt al gestart met het (gedeeltelijk) laten leeglopen van de vijver. Ben je geïnteresseerd in de opschoonwerkzaamheden? Kom gerust een kijkje nemen!