Onderhoud wegkruisen

De gemeente Vaals is gezegend met een rijk historisch erfgoed, waaronder talloze kruisen.

Geplaatst op vrijdag 21 april 2023

Wegkruis in de gemeente VaalsOm ervoor te zorgen dat deze kruisen ook in de toekomst behouden blijven, zet het Comité Kruisen Gemeente Vaals zich in voor het documenteren en onderhouden van deze waardevolle monumenten. Een werkgroep met professionele vakmensen is samengesteld om te zorgen voor het grotere onderhoud. Deze vakmensen hebben kennis en ervaring op het gebied van lassen, timmerwerk, metsel- en voegwerk etc. Zij zullen de komende periode aan de slag gaan om de kruisen waar nodig te onderhouden of te restaureren. Wellicht ziet u in de komende periode deze mensen werken aan een van de kruisen.

Het wegkruis op de Bosstraat-Gemmenicherweg-Tentstraat in Vaals wordt tijdelijk verwijderd vanwege de slechte staat waarin het verkeerd. Het kruis zal worden gerestaureerd en zal terugkeren in een veel betere staat.

Wilt u ook helpen om dit cultureel erfgoed in de openbare ruimte er goed bij te laten staan en te behouden voor de toekomst? Neem dan contact op met Lambert Jaegers van het Comité Kruisen Gemeente Vaals via telefoonnummer 06-53990756 of via e-mail: l.jaegers@home.nl