Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Vaals

Op 16 maart van 14.00 tot 15.00 uur.

Geplaatst op vrijdag 3 maart 2023

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) wordt op 16 maart van 14.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek van Vaals geopend. De openingshandeling zal worden verricht door wethouder Jaegers.

Wat is een IDO?

In Nederland zijn er ongeveer 4 miljoen mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone. Daardoor hebben zij vaak meer problemen om mee te komen in de samenleving. Het IDO kan helpen om ervoor te zorgen dat iedereen beter mee kan doen in de digitale samenleving. Inwoners kunnen worden geholpen met het zoeken van informatie op websites van de overheid en uitvoeringsorganisaties, het aanvragen van een DigiD, het energienoodfonds, een rijbewijs of inburgeringsvragen. Bij inhoudelijke vragen verwijzen de IDO medewerkers de cliƫnten warm door naar de samenwerkingspartners, zoals Wijvaals, de financiƫle werkplaats of landelijke organisaties.

Openingstijden

Op donderdagmiddag (vanaf 23 maart) van 14.00 tot 17.00 uur staan de vrijwilligers klaar om de inwoners van Vaals te helpen. Het informatiepunt is in de bibliotheek, Sint Jozefplein 51, 6291 HH Vaals

Een afspraak maken

De hulp is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Binnenlopen tijdens het spreekuur is mogelijk, maar een afspraak maken is beter, om wachten te voorkomen. Een afspraak maken kan per mail: ido@heuvellandbibliotheken.nl of bij de balie tijdens openingstijden van de bibliotheek. Liever bellen? Dat kan ook: 043 - 308 0110.

Meer informatie over het IDO.