Kosteloze Rots en Water training

Voor kinderen in Vaals die sterker willen worden in hun lijf én hun hoofd.

Geplaatst op vrijdag 3 maart 2023

Vind jouw kind het lastig om rustig te reageren als hij/zij uitgedaagd wordt of gefrustreerd is? Heeft jouw kind spanning voor bijvoorbeeld een toets? Is jouw kind verlegen of teruggetrokken? Vind je dat jouw zoon of dochter wat zekerder en weerbaarder mag worden?

Door een samenwerking van de Maastricht-Heuvelland gemeenten kunnen kinderen gratis deelnemen aan de rots en water training die verzorgd wordt door Trajekt. Op 17 april start een rots en water training voor kinderen van 6 tot 8 jaar in Vaals. Er zijn nog een aantal plekken vrij!

Rots- en watertraining is een onderdeel van het brede aanbod voor gezond opgroeien van kinderen in Vaals

De Rots en Water training is bedoeld voor kinderen van 6 tot 8 jaar die wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het sterker worden. Het is een groepstraining: je leert middels sport en spel en in omgang met elkaar meer over jezelf; en dat leer je spelenderwijs. Bij de rots en water training horen ook twee verplichte ouderbijeenkomsten die ouders handvaten geven in wat zij thuis kunnen doen om hun kind te ondersteunen op het gebied van zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Wethouder Erika Jaegers: “In de gemeente Vaals vinden we het belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Gezinnen zorgen daar in de eerste plaats zelf voor. Ontstaan er problemen, dan kunnen zij deze meestal zelf oplossen, zo nodig met hulp van zijn persoonlijk en/of het maatschappelijk netwerk. Als dat niet lukt, denkt de gemeente mee over een oplossing die past bij de situatie van de inwoner. De gemeente heeft zo nodig een breed aanbod dat aansluit bij de situatie van de inwoner. De rots en water trainingen maken deel uit van dat brede aanbod.”

Aanmelden en meer informatie

De training is laagdrempelig beschikbaar, ouders kunnen zich hier zelf voor aanmelden en er is geen indicatie voor nodig. Aanmelden kan via de CJG043 website of lees meer informatie over deze training.