Een boekje dat u geld kan opleveren

Binnenkort wordt op alle adressen in de gemeente Vaals een boekje bezorgd (of misschien heeft u het al ontvangen) met daarin een overzicht van financiële ondersteuning voor inwoners.

Geplaatst op woensdag 19 oktober 2022

Er staat van alles in over uitkeringen, financiële regelingen en andere geldzaken.

Wethouder werk & economie Jean-Paul Kompier roept iedereen om het boekje te bekijken: “Voor mensen die het financieel moeilijk hebben zijn er de nodige ondersteuningsmogelijkheden. Die zijn jammer genoeg niet allemaal even bekend. Daarom hebben we ze in dit boekje op een rijtje gezet. Ik zou u willen aanraden om ze eens door te lopen en te kijken of u er mogelijk gebruik van kunt maken”.

De inhoud van de folder is ook op onze website terug te vinden.

Uw geldzaken op orde krijgen?

Kunt u hulp gebruiken om uw geldzaken op orde te krijgen? Dan kunt u terecht bij:

Geldfit.nl

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van gemeente Vaals kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijg je inzicht in jouw financiële situatie. Op de website ontvang je een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente Vaals.

Geldfitzakelijk.nl

Doe de test en ontdek hoe jij er als ondernemer financieel voor staat en waar je terecht kan voor eventuele hulp. Deze test bestaat uit een aantal korte vragen. Aan de hand van jouw antwoorden ontvang je gericht advies en tips voor jouw onderneming.

Werkplaats Financiën

Lukt het je niet alleen om je administratie op orde te krijgen, formulieren in te vullen om toeslagen en regelingen aan te vragen, controle te krijgen én houden op je geldzaken of je vaste lasten op tijd te betalen? De vrijwilligers willen je daar gratis en verblijvend mee helpen.
Neem contact op met de Werkplaats Financiën via telefoonnummer +31 (0)6 - 48 44 27 83 of via e-mail: wpfvaals@gmail.com

Thuisadministratie Maastricht-Heuvelland

Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. Neem contact op met Humanitas Thuisadministratie via telefoonnummer: 043-3560448 of via e-mail: ta.maastricht@humanitas.nl

Kredietbank Limburg

Kredietbank Limburg biedt verschillende vormen van schuldhulpverlening voor inwoners die financiële problemen hebben, schulden hebben of een sociale lening nodig hebben. Neem contact op met Kredietbank Limburg via: www.kredietbanklimburg.nl, via telefoonnummer 088 - 101 99 99 of via e-mail: info@kblb.nl